המרכיבים ל4 מנות:
- שמן לטיגון
- קוביות בצל לפי הטעם
- חתיכה של דלעת
- 2-3 סלקים מגורדים בפומפיה גסה
- 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
- מים
- אבקת מרק עוף
- מלח
- טיפ טיפה מלח לימון
- כף סוכר
- 10-15 כדורי קובה קפואים מוכנים
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
מטגנים את הבצל במעט שמן וכשמזהיב מוסיפים את יתר החומרים, למעט כדורי הקובה. לכסות את הסיר במים קצת מעל גובה הירקות. ולזכור: להזהר במלח הלימון!
-
03.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה. אני מעדיפה לבשל 20 דקות בסיר לחץ. ניתן כמובן לבשל גם בסיר בישול רגיל, אבל אז צריך לבשל יותר זמן, עד שמתרכך.
טיימר מופעל
-
04.
כשהעסק די רך, מוסיפים כדורי קובה קפואים מוכנים, מביאים שוב לרתיחה, ומבשלים 20 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
למי שמסוגל להתאפק, עדיף לאכול למחרת כי אז הקובה סופג את כל הטעמים. הוואריאציה הצמחונית היא כמובן המרק ללא כדורי הקובה. עוד מתכונים למרק ניתן למצוא בקטגורית מרקים
הכנת? כאן מדרגים