מרק עדשים חומות חורפי ומפנק - קל ומהיר להכנה | השף הלבן

מרק עדשים חומות

מרק עדשים חומות בגרסה בשרית ובתוספת פרוסות חזה אווז מעושן מטוגן, מנה משביעה ומושקעת, לארוחת שבת או לכל אירוע

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק עדשים חומות

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 2 כוסות עדשים חומות נקיות
  • בצל בינוני
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי
  • 2 גזרים בינוניים
  • 3 שיני שום
  • 50 גרם חזה אווז מעושן
  • ליטר וחצי מים או ציר מרק בקר
  • מלח
  • פלפל
  • עלים מ-2 גבעולי טימין
  • 4 עלי בזיליקום קצוצים
  • מיץ מחצי לימון טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את הבצל, הסלרי, הגזר, שום וחזה האווז לקוביות קטנות.

  • 02.

    מטגנים בסיר, בכף שמן זית את הירקות והאווז עד ריכוך קל של הירקות. מוסיפים את הנוזל, העדשים, הבזיליקום והטימין, ומתבלים במלח ופלפל.

  • 03.

    מבשלים 40 דקות בחום בינוני עד שעה לריכוך מלא של העדשים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 04.

    מרסקים בבלנדר כמות של כוס אחת מהמרק ומחזירים לסיר.

  • 05.

    מוסיפים את מיץ הלימון, מרתיחים ומשלימים תיבול של מלח.

  • 06.

    מעבירים לקערות ההגשה, קוצצים 2 עליי סלרי ירוקים דק, מעטרים את המרק ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(353)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.