מרק חומוס ובשר
מרק המשלב בין קוביות בשר בקר וגרגירי חומוס, מנה משביעה וחמה לארוחת צהריים חורפית
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 8-10 מנות:
- 1 שקית (800 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים "סנפרוסט"
- 1 כוס (120 גרם) בצל קצוץ מוקפא "סנפרוסט"
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 שיני שום קצוצות
- 4 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
- כפית עלי טימין
- 1 ק"ג בשר בקר (כתף) חתוך לקוביות
- 4-3 עצמות עם מח
- 3-2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות (או כוס שימורי קוביות עגבניות)
- 12 כוסות מים רותחים
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- פלפל שחור טחון
- פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס מיץ לימון טרי
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את הבצל מספר דקות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.מוסיפים סלרי, טימין וקוביות בשר ומטגנים את הבשר מכל צדדיו כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים חומוס, עצמות, עגבניות, מים, פלפל חריף, אבקת מרק ותבלינים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעתיים עד שעתיים וחצי עד שהבשר מתרכך.
-
03.
לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון והפטרוזיליה.
הכנת? כאן מדרגים