מתכון מרק חומוס ובשר | השף הלבן

מרק חומוס ובשר

מרק המשלב בין קוביות בשר בקר וגרגירי חומוס, מנה משביעה וחמה לארוחת צהריים חורפית

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק חומוס ובשר

המרכיבים ל 8-10 מנות:

  • 1 שקית (800 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים "סנפרוסט"
  • 1 כוס (120 גרם) בצל קצוץ מוקפא "סנפרוסט"
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 4 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
  • כפית עלי טימין
  • 1 ק"ג בשר בקר (כתף) חתוך לקוביות
  • 4-3 עצמות עם מח
  • 3-2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות (או כוס שימורי קוביות עגבניות)
  • 12 כוסות מים רותחים
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור טחון
  • פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס מיץ לימון טרי
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את הבצל מספר דקות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.מוסיפים סלרי, טימין וקוביות בשר ומטגנים את הבשר מכל צדדיו כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מוסיפים חומוס, עצמות, עגבניות, מים, פלפל חריף, אבקת מרק ותבלינים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעתיים עד שעתיים וחצי עד שהבשר מתרכך.

  • 03.

    לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון והפטרוזיליה.

הכנת? כאן מדרגים
(358)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.