מרק גונדי מסורתי
מתגעגעים לטעמים של בית? מתכון של מרק גונדי מסורתי עם קציצות בשר שתוכלו להכין בפחות מחצי שעה של עבודה. מושלם לארוחת צהריים חורפית או לארוחת סוף השבוע
המרכיבים ל4 מנות:
- 500 גרם עוף טחון
- 200 גרם בקר טחון
- 3/4 כוס אבקת חומוס מיובש (להשיג מוכן בחנויות התבלינים)
- 2 בצלים בינוניים קלופים שלמים
- כורכום
- שמן קנולה
- מלח
- קארי
- הל טחון
- פלפל שחור
- בצל גדול קצוץ
- גזר גדול מגורד בפומפיה גסה
- חצי עוף טרי
- 2 פרוסות לימונים מיובשים שלמים
- 200 גרם גרגירי חומוס שהושרו ללילה וסוננו
- צרור קטן של כוסברה חתוכה גס
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים היטב את העוף הטחון עם הבקר הטחון, אבקת החומוס, מגרדים את הבצל השלם בפומפיה ומוסיפים לבשר.
-
02.
מטבלים ב-3 כפות שמן, קורט מלח, כפית כורכום, חצי כפית קארי, קורט קטן של הל, ו-1/2 כפית פלפל שחור.
-
03.
מניחים מכוסה במקרר.
-
04.
בסיר מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ.
-
05.
מטגנים כמה דקות להזהבה קלה ומוסיפים את הגזר, כף כורכום, חצי העוף, הלימון המיובש, גרגירי החומוס המסונן,
-
06.
5 ליטר מים ומרתיחים ל-30 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מעיסת הבשר יוצרים בעזרת ידיים לחות כדורים גדולים ומוסיפים למרק.
-
08.
מרתיחים, מנמיכים את החום ומבשלים כשעה חצי מכוסה .
-
09.
מוסיפים את הכוסברה ו-2 קורט מלח.
-
10.
אם יש צורך ניתן להוסיף כוס מים. מבשלים לעוד 30 דקות.
טיימר מופעל
-
11.
מגישים חם את המרק עם כדורי הבשר בתוכו.