מתכון מרק אפונה ובטטה בליווי מקלות מלוחים | השף הלבן

מרק אפונה ובטטה בליווי מקלות מלוחים

מרק משביע ועשיר ולצידו מאפי בצק עלים מלוחים

מאת: אביגיל כהן
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק אפונה ובטטה בליווי מקלות מלוחים

המרכיבים ל5 מנות:

  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
  • 1/4 כף כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 2 ליטר מים
למקלות המלוחים:
  • 1/2 חבילה (500 גרם) בצק עלים מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 1 ביצה
  • שומשום
  • 2 כוסות אפונה יבשה שהושרתה לשעה עד שעתיים במים
  • 1 בטטה גדולה או 2 קטנות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 מקל סלרי חתוך לשניים (מוסיף המון טעם)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים בו מעט את הבצל והשום עד לשקיפות.

  • 02.

    את שאר המצרכים ללא המים ומטגנים כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

  • 04.

    מבשלים כשעה ורבע עד שהאפונה רכה ומבושלת.

  • 05.

    מוציאים את מקלות הסלרי ובעזרת בלנדר מוט ידני טוחנים את המרק.

  • 06.

    בודקים ,טועמים ומשפרים בהתאם לטעם האישי.

  • 07.

    אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מים רותחים.למקלות המלוחים:

  • 08.

    מפשירים מבעוד מועד בצק עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה.

  • 09.

    חותכים ריבוע ומורחים עליו ביצה טרופה.

  • 10.

    מפזרים מעט מלח רגיל או מלח גס ומעט שומשום ובעזרת סכין או גלגלת חותכים לרצועות.

  • 11.

    את הרצועות מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות עד שמזהיב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(28)