מרק אפונה ובטטה בליווי מקלות מלוחים
מרק משביע ועשיר ולצידו מאפי בצק עלים מלוחים
פרווה
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5 מנות:
- 1 בצל קצוץ
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
- 1/4 כף כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3 כפות שמן
- 1/2 2 ליטר מים
למקלות המלוחים:
- 1/2 חבילה (500 גרם) בצק עלים מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 1 ביצה
- שומשום
- 2 כוסות אפונה יבשה שהושרתה לשעה עד שעתיים במים
- 1 בטטה גדולה או 2 קטנות קלופות וחתוכות לקוביות
- 1 מקל סלרי חתוך לשניים (מוסיף המון טעם)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים בו מעט את הבצל והשום עד לשקיפות.
-
02.
את שאר המצרכים ללא המים ומטגנים כ-5 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
-
04.
מבשלים כשעה ורבע עד שהאפונה רכה ומבושלת.
-
05.
מוציאים את מקלות הסלרי ובעזרת בלנדר מוט ידני טוחנים את המרק.
-
06.
בודקים ,טועמים ומשפרים בהתאם לטעם האישי.
-
07.
אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מים רותחים.למקלות המלוחים:
-
08.
מפשירים מבעוד מועד בצק עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה.
-
09.
חותכים ריבוע ומורחים עליו ביצה טרופה.
-
10.
מפזרים מעט מלח רגיל או מלח גס ומעט שומשום ובעזרת סכין או גלגלת חותכים לרצועות.
-
11.
את הרצועות מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות עד שמזהיב.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים