קיש בצלים ושקדים - השף הלבן

קיש בצלים ושקדים

מאת: אושרית אברגיל
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש בצלים ושקדים

המרכיבים ל 6:

מרכיבים:
לבצק:
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 100 גרם חמאת תנובה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות מים
  • 1 ביצה
  • 4 כפות שמן זית
למילוי בצלים:
  • 5 בצלים גדולים פרוסים דק דק
  • 40 גרם חמאת תנובה
לבלילה:
  • 5 ביצים
  • 1 מכל 250) מ״ל (שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 100 גרם פתיתי עמק
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
לכיסוי:
  • 1/2 כוס חצאי שקדים מולבנים
  • 3 בצלצלי שאלוט חצויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק:

  • 02.

    מאחדים הכל לבצק ומכניסים ל-20-30 דקות למקרר.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מילוי הבצלים:

  • 04.

    מטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב עד שהבצל משחים. מצננים מעט.

  • 05.

    לבלילה:

  • 06.

    טורפים את מרכיבי הבלילה במטרפה ידנית ומערבבים עם הבצלים.

  • 07.

    להרכבת הקיש:

  • 08.

    חותכים נייר אפייה בקוטר מעט גדול מזה של התבנית, מרדדים עליו את הבצק ומניחים בתבנית. הבצק צריך להגיע לגובה השוליים.

  • 09.

    מוזגים את הבלילה על הבצק, מניחים מעל בצלצלי שאלוט ומפזרים שקדים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, כ-45 דקות עד שעה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 10.

    הערה: כל תנור מתנהג אחרת - הקיש מוכן כשהמאפה יציב.

  • 11.

    טיפ: רוצים להכין מנה אישית לכל סועד? תוכלו להכין את הקיש בתבנית קאפקייקס ולקבל קישים אישיים ויפים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.