קיש בטטה מתוק מלוח - טעים ועשיר בטעמים | השף הלבן

קיש בטטה מתוק מלוח

קיש בטטה במילוי שמנת וגבינת פרמז'ן, מנה משביעה וטעימה אידיאלית לארוחת ערב, בליווי סלט ירקות טרי. מושלמת לשבועות או לאירוח

מאת: דודי אוסדון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש בטטה מתוק מלוח

המרכיבים ל8-10 מנות:

לבצק:
  • חבילת בצק פריך מתוק קפוא של מעדנות מופשר
לבטטות:
  • 3-4 בטטות בינוניות
  • מלח
  • פלפל
  • בצל אחד גדול חתוך לקוביות קטנות
לרויאל:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 2 ביצים
  • 100 גרם שמנת חמוצה של תנובה
  • מלח
  • אגוז מוסקט
  • פלפל
  • 60 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" של השף הלבן
  • 25 גרם קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים עם הבצק, פותחים אותו על שולחן עבודה, הופכים אותו על תבנית פאי מתפרקת או תבנית מלבנית בינונית, מסירים את הניילון מורידים את שאריות הבצק ושולחים את התבנית להקפאה עד להרכבת המנה.

  • 02.

    קולפים, שוטפים ומייבשים את הבטטות וחותכים לפרוסות נאות, בעובי בינוני.

  • 03.

    מרתיחים סיר מים ומוסיפים למים הרותחים את הבטטות לכ-10 דקות בישול עד שהם רכות, אבל לא מתפרקות. (ניתן לבדוק את הבטטה באמצעות הכנסת סכין, הבטטה מוכנה כאשר הבטטה רכה אך לא מתפרקת).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מסננים את הבטטות ומניחים על קרש חיתוך, מפזרים עליהן מלח ופלפל ומניחים בצד.

  • 05.

    מחממים מחבת עם שמן, מאדים בצל עד שנהיה שקוף ומורידים את המחבת מהאש כאשר הוא מתחיל להשחים.

  • 06.

    מערבבים את כל מרכיבי הרויאל ומניחים בצד.

  • 07.

    הרכבת הקיש:מוציאים את הבצק הפריך מהמקפיא, מניחים עליו את הבצל המטוגן ואת פרוסות הבטטה, על זה שופכים את הרויאל.

  • 08.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25-35 דקות, עד שהקיש מזהיב גם בתחתית וגם למעלה. במקרה והקיש הושחם מלמעלה יותר מאשר למטה, מכסים את הקיש בנייר כסף ואופים עוד כמה דקות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 09.

    מגישים חם, מומלץ להגיש עם סלט בצד.למתכוןקיש בטטהנוסף של השף הלבן >>

הכנת? כאן מדרגים
(136)