פשטידת תרד וגבינות
פשטידת תרד וגבינות בשני צבעים
המרכיבים ל8 מנות/ תבנית בקוטר 24 ס"מ:
- 140 גרם קמח תופח
- 75 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
- 1 חלמון (שומרים את החלבון לשכבת הגבינה)
- 30 גרם פתיתי עמק של "השף הלבן"
- 1/4 כפית מלח
- 250 גרם גבינה בולגרית עזים "פיראוס" מפוררת גס
- 2 ביצים + 1 חלבון
- 1/3 כוס פירורי לחם
- 25 גרם חמאת "תנובה"
- 2 בצלים קלופים וקצוצים גס
- 1 שקית עלי תרד קפואים של "סנפרוסט", מופשרים וסחוטים היטב
- מלח
- 3 ביצים
- 1/3 כוס פירורי לחם
- 125 גרם גבינה בולגרית "פיראוס" 16% מפוררת גס
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה: הבסיס:
-
02.
מערבלים את כל חומרי הבסיס במעבד מזון עם להב פלסטיק עד לקבלת בצק פירורי.
-
03.
משטחים את פירורי הבצק בתחתית תבנית משומנת, מהדקים ומעבירים למקרר. מלית הגבינה:
-
04.
מערבבים את כל חומרי המלית בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מחממים תנור ל-180 מעלות. שכבת התרד:
-
06.
ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים את הבצל ומאדים כ-5 דקות עד שמתרכך.
טיימר מופעל
-
07.
קוצצים גס את התרד הסחוט בעזרת סכין ומוסיפים למחבת.
-
08.
מאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד שהתרד יבש.
טיימר מופעל
-
09.
ממליחים, מפלפלים, מערבבים ומסירים מהאש.
-
10.
מצננים כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
11.
מוסיפים לתערובת התרד ביצים, פירורי לחם, גבינה ומערבבים. מרכיבים את הפשטידה:
-
12.
מניחים את מלית הגבינה על הבסיס, תוך השארת שוליים של 4 ס"מ ללא מלית.
-
13.
ממלאים את השוליים במלית תרד, מכסים ביתרת המלית ומיישרים.
-
14.
אופים 60-50 דקות עד להזהבה והתייצבות.
טיימר מופעל