פשטידת תרד וגבינות – פינוק בשני צבעים | השף הלבן

פשטידת תרד וגבינות

פשטידת תרד וגבינות בשני צבעים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת תרד וגבינות

המרכיבים ל8 מנות/ תבנית בקוטר 24 ס"מ:

לשכבת הבצק
  • 140 גרם קמח תופח
  • 75 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון (שומרים את החלבון לשכבת הגבינה)
  • 30 גרם פתיתי עמק של "השף הלבן"
  • 1/4 כפית מלח
לשכבת הגבינה
  • 250 גרם גבינה בולגרית עזים "פיראוס" מפוררת גס
  • 2 ביצים + 1 חלבון
  • 1/3 כוס פירורי לחם
לשכבת התרד
  • 25 גרם חמאת "תנובה"
  • 2 בצלים קלופים וקצוצים גס
  • 1 שקית עלי תרד קפואים של "סנפרוסט", מופשרים וסחוטים היטב
  • מלח
  • 3 ביצים
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 125 גרם גבינה בולגרית "פיראוס" 16% מפוררת גס
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה: הבסיס:

  • 02.

    מערבלים את כל חומרי הבסיס במעבד מזון עם להב פלסטיק עד לקבלת בצק פירורי.

  • 03.

    משטחים את פירורי הבצק בתחתית תבנית משומנת, מהדקים ומעבירים למקרר. מלית הגבינה:

  • 04.

    מערבבים את כל חומרי המלית בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מחממים תנור ל-180 מעלות. שכבת התרד:

  • 06.

    ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים את הבצל ומאדים כ-5 דקות עד שמתרכך.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    קוצצים גס את התרד הסחוט בעזרת סכין ומוסיפים למחבת.

  • 08.

    מאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד שהתרד יבש.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    ממליחים, מפלפלים, מערבבים ומסירים מהאש.

  • 10.

    מצננים כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 11.

    מוסיפים לתערובת התרד ביצים, פירורי לחם, גבינה ומערבבים. מרכיבים את הפשטידה:

  • 12.

    מניחים את מלית הגבינה על הבסיס, תוך השארת שוליים של 4 ס"מ ללא מלית.

  • 13.

    ממלאים את השוליים במלית תרד, מכסים ביתרת המלית ומיישרים.

  • 14.

    אופים 60-50 דקות עד להזהבה והתייצבות.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(81)