פשטידת פטריות ושאר ירקות
מי אמר שחייבים להכין פשטידה מירק אחד בלבד? ערבבנו ירקות בכל מיני צבעים עם שמנת וגבינה לפשטידה טעימה וצבעונית במיוחד
המרכיבים ל12 מנות/ תבנית בקוטר 28 ס"מ:
- 1 כף שמן זית
- 4 כפות פירורי לחם
- 50 גרם חמאת "תנובה"
- 150 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות לקוביות של 1 ס"מ
- 1 זוקיני בינוני־גדול (100 גרם), קצוץ לקוביות של 1 ס"מ
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות (15 גרם) קמח
- 1 מיכל (250 גרם) שמנת להקצפה מסדרת "השף הלבן"
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 קובייה תיבולית פטריות
- 2 כוסות אפונת גינה קפואה "סנפרוסט"
- 1 בטטה במשקל 250 גרם, קלופה ומגוררת גס
- 3 ביצים גדולות
- מלח ופלפל לבן
- 30 גרם גבינת עמק מגוררת גס
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
משמנים תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ בשמן זית, וזורים את פירורי הלחם על תחתיתה ועל דופנותיה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
-
03.
ממסים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את הפטריות, את הזוקיני ואת השום, ומטגנים תוך ערבוב במשך 4-3 דקות, עד שהירקות מתרככים ומתחילים להפריש נוזלים. זורים את הקמח על הירקות שבמחבת, ומערבבים עד שהקמח מזהיב. מוסיפים את השמנת, את מיץ הלימון ואת קוביית התיבולית, ומבשלים תוך ערבוב בכף עץ עד שהתיבולית נמסה והתערובת מסמיכה. מוסיפים את האפונה, ומערבבים עד שהיא מפשירה מעט. מסירים מהאש.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים בטטה מגוררת וביצים, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב. יוצקים את תערובת הירקות לתבנית ומיישרים את פניה בכף. זורים למעלה את הגבינה המגוררת.
-
05.
אופים במרכז התנור במשך 35-30 דקות, עד שפני הפשטידה מתחילים להזהיב ומרכז הפשטידה יציב למגע. מגישים חם או פושר
טיימר מופעל