מתכון פשטידת ירקות מנצחת | השף הלבן

פשטידת ירקות מנצחת

פשטידת ירקות שמחה ועשירה עם בצלים, פטריות, תפוחי אדמה, בטטות ודלורית. ארוחה שלמה ומזינה בתבנית אחת

מאת: בינת שלטון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פשטידת ירקות מנצחת

המרכיבים ל20 מנות:

  • 2 בצלים
  • 1 קופסת שימורי פטריות
  • 3 כפות שמן
  • 3-4 בטטות בינוניות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 דלורית קטנה
  • 10 כפות קמח מנופה
  • 1.5 אבקת אפיה
  • 2 ביצים
  • 1 שמנת חמוצה תנובה
  • 1/4 כוס חלב תנובה
  • 1/2 חבילת שמנת מתוקה השף הלבן
  • 5 כפות של פירורי לחם
  • גבינה צהובה מגוררת של תנובה - לא הכרחי
  • כף שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הבצלים מאדים אותם במחבת עם השמן ולאחר שהם הופכים לשקופים מוסיפים את הפטריות (לאחר שסוננו מהמים).

  • 02.

    מגרדים בפומפיה את תפוחי האדמה וסוחטים את המים, מגרדים את הבטטות והדלורית ומערבבים הכל בקערה.

  • 03.

    מוסיפים את הבצל המאודה עם הפטריות לירקות המגורדים שלנו.

  • 04.

    בקערית טורפים באמצעות מזלג את הביצים ומערבבים היטב את אבקת האפיה, נותנים לבלילה לנוח לכ-4 דקות עד שהיא תופחת.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    מוסיפי לקערת הירקות את השמנת החמוצה, השמנת המתוקה, החלב ואת הביצים ומערבבים.

  • 06.

    את הקמח מוסיפים בהדרגה עד לאיחוד הבלילה כולה (לפעמים תצטרכו פחות מכמות הקמח ולפעמים יותר תלוי בגודל הירקות שלכם)

  • 07.

    בתבנית מרובעת משטחים את פירורי הלחם מעורבבים עם השמן, אין צורך להדק.

  • 08.

    מעבירים את הבלילה אל התבנית ואופים בחום של 185 מעלות למשך 45 דקות. אפשר להוסיף מעט גבינה מגוררת מעל לבלילה, אולם אין זה הכרחי.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 09.

    את הפשטידה פורסים לאחר שהיא מתקררת.

הכנת? כאן מדרגים
(260)