פשטידת ירקות מנצחת
פשטידת ירקות שמחה ועשירה עם בצלים, פטריות, תפוחי אדמה, בטטות ודלורית. ארוחה שלמה ומזינה בתבנית אחת
המרכיבים ל20 מנות:
- 2 בצלים
- 1 קופסת שימורי פטריות
- 3 כפות שמן
- 3-4 בטטות בינוניות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 דלורית קטנה
- 10 כפות קמח מנופה
- 1.5 אבקת אפיה
- 2 ביצים
- 1 שמנת חמוצה תנובה
- 1/4 כוס חלב תנובה
- 1/2 חבילת שמנת מתוקה השף הלבן
- 5 כפות של פירורי לחם
- גבינה צהובה מגוררת של תנובה - לא הכרחי
- כף שמן
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הבצלים מאדים אותם במחבת עם השמן ולאחר שהם הופכים לשקופים מוסיפים את הפטריות (לאחר שסוננו מהמים).
-
02.
מגרדים בפומפיה את תפוחי האדמה וסוחטים את המים, מגרדים את הבטטות והדלורית ומערבבים הכל בקערה.
-
03.
מוסיפים את הבצל המאודה עם הפטריות לירקות המגורדים שלנו.
-
04.
בקערית טורפים באמצעות מזלג את הביצים ומערבבים היטב את אבקת האפיה, נותנים לבלילה לנוח לכ-4 דקות עד שהיא תופחת.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפי לקערת הירקות את השמנת החמוצה, השמנת המתוקה, החלב ואת הביצים ומערבבים.
-
06.
את הקמח מוסיפים בהדרגה עד לאיחוד הבלילה כולה (לפעמים תצטרכו פחות מכמות הקמח ולפעמים יותר תלוי בגודל הירקות שלכם)
-
07.
בתבנית מרובעת משטחים את פירורי הלחם מעורבבים עם השמן, אין צורך להדק.
-
08.
מעבירים את הבלילה אל התבנית ואופים בחום של 185 מעלות למשך 45 דקות. אפשר להוסיף מעט גבינה מגוררת מעל לבלילה, אולם אין זה הכרחי.
טיימר מופעל
-
09.
את הפשטידה פורסים לאחר שהיא מתקררת.