פשטידת ברוקולי ובטטה טבעונית - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פשטידת ברוקולי ובטטה טבעונית

מתכון לפשטידה טבעונית מעולה עם שילוב מנצח של ברוקולי ובטטה. פשטידה צבעונית ומשביעה שקל להכין לאירוח או אפילו לארוחת הערב המשפחתית

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת ברוקולי ובטטה טבעונית
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 2 בטטות גדולות קלופות חצויות וחתוכות לפלחים/סירות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קלוף וקצוץ
  • 1 שקית (800 גרם) ברוקולי קפוא "סנפרוסט" מופשר ומסונן
  • מלח ופלפל
לבלילה:
  • 1 ו-1/2 גביע (250 גרם) ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי או שום שמיר
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 4 שיני שום או 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית עלי תימין או 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
אפשרות להגשה:
  • שומשום
  • פטרוזיליה קצוצה
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 20*30 ס”מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות ומשמנים תבנית או מרפדים בנייר אפייה. מניחים את פלחי הבטטה וצולים כ 20 דקות עד שהן מתרככות אך עדיין מוצקות ולא רכות מידי.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    בינתיים מחממים שמן ומטגנים את הבצל כ 5 דקות עד תחילת הזהבה. מעבירים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    סוחטים את הברוקולי וקוצצים גס. מצרפים את הברוקולי והבטטה לקערת הבצל. טורפים בקערה נפרדת את מרכיבי הבלילה, מוסיפים לקערה ומערבבים.

  • 04.

    מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ 50 דקות עד שהפשטידה מתייצבת. אם רוצים לפני ההגשה בוזקים שומשום ופטרוזיליה.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 05.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.