פשטידת ברוקולי ובטטה טבעונית
מתכון לפשטידה טבעונית מעולה עם שילוב מנצח של ברוקולי ובטטה. פשטידה צבעונית ומשביעה שקל להכין לאירוח או אפילו לארוחת הערב המשפחתית

המרכיבים ל 6 מנות:
- 2 בטטות גדולות קלופות חצויות וחתוכות לפלחים/סירות
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קלוף וקצוץ
- 1 שקית (800 גרם) ברוקולי קפוא "סנפרוסט" מופשר ומסונן
- מלח ופלפל
- 1 ו-1/2 גביע (250 גרם) ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי או שום שמיר
- 3 כפות טחינה גולמית
- 4 שיני שום או 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית עלי תימין או 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
- שומשום
- פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומשמנים תבנית או מרפדים בנייר אפייה. מניחים את פלחי הבטטה וצולים כ 20 דקות עד שהן מתרככות אך עדיין מוצקות ולא רכות מידי.
טיימר מופעל
-
02.
בינתיים מחממים שמן ומטגנים את הבצל כ 5 דקות עד תחילת הזהבה. מעבירים לקערה.
טיימר מופעל
-
03.
סוחטים את הברוקולי וקוצצים גס. מצרפים את הברוקולי והבטטה לקערת הבצל. טורפים בקערה נפרדת את מרכיבי הבלילה, מוסיפים לקערה ומערבבים.
-
04.
מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ 50 דקות עד שהפשטידה מתייצבת. אם רוצים לפני ההגשה בוזקים שומשום ופטרוזיליה.
טיימר מופעל
-
05.
בתאבון!