פשטידות אישיות עם ירקות, יוגורט וגבינה | השף הלבן

פשטידות ירקות, יוגורט וגבינה

פשטידות אישיות עשירות בירקות ובחלבון ודלות שומן, שגם ילדים ישמחו לאכול. ללא גלוטן.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פשטידות ירקות, יוגורט וגבינה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 12:

  • 1 כף שמן זית
  • 200 גרם כרשה פרוסה (החלק הלבן בלבד)
  • 300 גרם גזר מגורר גס
  • מלח
  • 100 גרם + 50 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס"
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט "תנובה"
  • 4 ביצים
  • ½ כוס פתיתי בצל מטוגן (יבשים)
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • פלפל שחור טחון
  • תרסיס שמן לשימון השקעים בתבניות
גודל תבנית: תבנית שקעים מסיליקון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את השמן במחבת גדולה מעל להבה גבוהה, ומטגנים את פרוסות הכרשה תוך ערבוב במשך 4-3 דקות עד שהן מתרככות ומתחילות להזהיב. מוסיפים את הגזר, מתבלים ב־¼ כפית מלח וממשיכים לטגן ולערבב במשך 4-3 דקות נוספות עד שהירקות מתרככים. מסירים מהאש ומצננים מעט.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים במעט תרסיס שמן 12-10 שקעים בתבניות מאפין מסיליקון (או בתבנית שקעים בעלת ציפוי מונע הידבקות). מניחים את התבניות על תבנית שטוחה גדולה שתקלוט נזילות.

  • 03.

    בקערה גדולה טורפים יחד 100 גרם בולגרית מעודנת, יוגורט וביצים. מוסיפים את הירקות, בצל מטוגן ואורגנו ומתבלים ב־½ כפית פלפל. מערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מחלקים את התערובת בין השקעים - ממלאים אותם כמעט עד שפתם. חותכים את הגבינה הבולגרית הנותרת ל־12-10 קוביות, מניחים קובייה במרכז כל פשטידה ומשקיעים אותה קצת לתוך התערובת. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 20 דקות או עד שהתערובת מתייצבת. מצננים 10 דקות ומחלצים את הפשטידות מהתבניות. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.