מתכון פאי גבינות עם עשבי תיבול | השף הלבן

פאי גבינות עם עשבי תיבול

פאי גבינות על מצע בצק פריך עם עשבי תיבול ירוקים ומרעננים

מאת: עוז שובל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי גבינות עם עשבי תיבול

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 1 כפית שמן קנולה
  • 2 בצלים ירוקים פרוסים דק
  • 1 יוגורט עד 3% שומן
  • 2 כפות גדושות קמח רגיל
  • 250 גרם גבינה לבנה עד 5% שומן
  • 4 ביצים טרופות
  • 250 גרם גבינה מלוחה מפוררת עד 5% שומן
  • 1 כף שמיר קצוץ דק
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • פלפל שחור
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • קורט פפריקה חריפה
  • 50 גרם גבינת פרמז׳ן קולקשן מגוררת דק
  • 5 עגבניות שרי חצויות
  • 6 זיתים מגולענים
  • חצי כפית שטוחה מלח
  • 100 גרם חמאה
  • 125 גרם גבינה לבנה עד 5% שומן
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים בצק מכל החומרים, עוטפים בניילון ושומרים כחצי שעה במקרר.

  • 02.

    בינתיים מטגנים את הבצל בכפית שמן או בספרי שמן עד שיזהיב קלות, מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים עוד דקה.

  • 03.

     בקערה נפרדת מערבבים יוגורט, קמח, גבינה לבנה, גבינה מלוחה ואת הביצים. מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן, שמיר, פטרוזיליה ואת כל התבלינים הנותרים.

  • 04.

    משטחים את הבצק בתבנית ויוצקים את התערובת פנימה. זורים מעל את גבינת הפרמזן. מסדרים בעיגול את עגבניות השרי עם החתך כלפי מעלה, ומעל כל עגבנייה מניחים חצי זית.

  • 05.

     אופים במשך כ- 45 עד 50 דקות על חום בינוני. הפאי מוכן כשהגבינה מתייצבת.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(50)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.