טארט כרישה וגבינת עיזים שלא תוכלו לעמוד בפניו! | השף הלבן

טארט כרישה וגבינת עיזים

טארט נפלא על בסיס בצק חמאה פריך ומלית כרישה, עירית וגבינות שאף אחד לא יכול לסרב לו

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טארט כרישה וגבינת עיזים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

לבצק:
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • ¼ כפית מלח
  • 100 גרם חמאת "תנובה" קרה
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 3-2 כפות מים קרים
למלית:
  • 200 גרם כרשה פרוסה דק (החלק הלבן בלבד)
  • 25 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 גליל (200 גרם) גבינת "פרומעז"
  • 2 כפות חלב
  • 2 ביצים גדולות
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • מלח ופלפל
  • 2 כף עירית קצוצה
גודל תבנית: תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק. במעבד מזון מעבדים יחד קמח, מלח וחמאה חתוכה לקוביות לתערובת פירורית. מוסיפים פרמזן ומערבבים. מוסיפים מים בכמות שתספיק כדי ליצור בצק חלק, גמיש ולא דביק. צרים מהבצק דסקית, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעה־שעתיים.

  • 02.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). מרדדים את הבצק לעלה שגודלו מספיק לריפוד תחתיתה ודופנותיה של תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ, ומרפדים בו את התבנית. דוקרים את התחתית במזלג, מכסים בנייר אפייה ואופים אפייה עיוורת* במשך 20 דקות. מסירים את הנייר ואת המשקולת ואופים במשך 15 דקות נוספות עד שתחתית הקלתית מזהיבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    בינתיים, מטגנים את הכרשה בחמאה מומסת מעל להבה בינונית עד שהכרשה מתרככת ומזהיבה קלות. מערבלים את הפרומעז עם החלב בקערה לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך ערבול. מוסיפים פתיתי פרמזן, מתבלים במלח ובפלפל, מערבלים לתערובת חלקה ובוחשים פנימה את העירית.

  • 04.

    מפזרים את הכרשה על תחתית הקלתית האפויה, ויוצקים עליה את תערובת הגבינה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 30 דקות או עד שהמלית מתייצבת ומתחילה להזהיב.*אפייה עיוורת: מכסים את קלתית הבצק בנייר אפייה, ממלאים את הנייר ב"משקולת" של קטניות יבשות או אורז, ואופים בחום בינוני עד שהבצק מתייצב ומתחיל להזהיב. מסירים את הנייר עם המשקולת וממשיכים לפי הוראות המתכון.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)