טארט כרישה
מאפה מרשים וטעים המשלב בין כרישה ובין גבינה בולגרית וגבינת קצ'קבל, מתאים להגשה בארוחת חג שבועות

המרכיבים ל 8 מנות/ תבנית בקוטר 24 ס"מ:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך למאפים מלוחים של "מעדנות", מופשר
- 1/2 חבילה (100 גרם) חמאת "תנובה" מלוחה
- 1 כף גדושה סוכר חום
- 2 שיני שום, קצוצות
- 4 גבעולי כרישה, חתוכים למקטעים באורך 3 ס"מ
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת ה"שף הלבן"
- 3 ביצים, טרופות
- 1/2 קופסא (125 גרם) גבינה בולגרית 5% מסדרת "פיראוס", מפוררת
- 50 גרם גבינת גלעד קצ'קבל של "תנובה", מגוררת
- מלח
- מעט אגוז מוסקט
- פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות. מאחסנים במקפיא למשך כשעה.
-
02.
ממיסים את החמאה במחבת רחבה. מוסיפים את הסוכר והשום. מערבבים ומחממים על להבה נמוכה, עד שהסוכר נמס. מסדרים את הכרשה במחבת ומבשלים כ-20 דקות, תוך ערבוב מידי פעם, עד השחמה. מעבירים למסננת ומצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים את התנור לחום בינוני (170°).
-
04.
טורפים היטב את הביצים, הגבינות והתבלינים.
-
05.
מוציאים את תבנית הבצק מהמקרר. מסדרים את הכרשה מעל הבצק בעמידה, כך שהטבעות פונות כלפי מעלה יוצרות מראה נאה, יוצקים את בלילת הביצים והגבינות ואופים כ-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
טיימר מופעל