מיני פיצה בצק עלים
מיני פיצה בצק עלים היא אחת המנות הכי מהירות וטעימות שתכינו – שילוב מושלם של פשטות, נוחות וטעם משגע. בצק העלים של "מעדנות" הופך זהוב ופריך בתנור, ומעליו נמרח רוטב עגבניות ביתי עם בזיליקום, שום ושמן זית שמעניק ארומה איטלקית משגעת. מוסיפים גבינת מוצרלה נמתחת ותוספות אהובות כמו זיתים, תירס או פטריות – וכל אחד יכול להכין את הגרסה שלו. המאפה נאפה עד הזהבה מושלמת והופך לנשנוש אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד. זהו מתכון פשוט, מהיר וקליל שמתאים לארוחת ערב, מסיבת יום הולדת או סתם רגע של פינוק באמצע היום.
המרכיבים ל 10 יחידות:
- ריבועי בצק עלים חתוך לקוביות "מעדנות"
- שמן זית להברשה
- שומשום
- פחית עגבניות מרוסקות 400 גרם
- 2 כפות שמן זית
- רבע חבילת בזיליקום (רק עלים ללא הגבעול)
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כפית סוכר
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- תירס, זיתים, פטריות, בצל, טונה ועוד'
הוראות הכנה:
-
01.
רוטב פיצה: טוחנים בעזרת בלנדר מוט את כל מצרכי הרוטב, טועמים ומתקנים טעמים.
-
02.
על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים ריבועי בצק עלים.
-
03.
בעזרת כוס/ קורצן עגול קורצים עיגול במרכז הריבוע, מברישים בשמן זית את הדפנות ומפזרים שומשום.
-
04.
במרכז העיגול מניחים כף רוטב פיצה, גבינת מוצרלה ומעליה איזו תוספת שרוצים.
-
05.
אופים בתנור שחומם מראש 190 מעלות טורבו ולמשך 20 דק' או עד שהמאפה זהוב ויפיוף.
-
06.
מגישים חם.