פיצה כתר שילדים אוהבים
אין ארוחת חג בשבועות בלי פיצה לילדים, אבל הפעם – היא חגיגית יותר! לקחנו את הפיצה הקלאסית שכולם אוהבים והפכנו את "הקשה" לכתר במילוי נפוליאון ופתיתי מוצרלה
המרכיבים לפיצה גדולה או 2 פיצות בינוניות:
- 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
- 1/2 1 כפות (15 גרם) שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 3-4 כפות של שמן זית
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים פושרים
- 3 עגבניות גדולות מרוסקות
- 1 כף רסק עגבניות
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כף אורגנו יבש
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית שום כתוש
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
- 2 שקיות (400 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- ירקות שאוהבים
- עלי רוקט
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק: שמים קמח, שמרים וסוכר בקערת מערבל עם וו לישה ומערבבים ידנית. יוצרים גומה בתערובת הקמח, מוסיפים את מרכיבי הבצק ולשים כ-6 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון רופף ומניחים לשעה להתפחה.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
-
03.
הכתר: מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעלה עגול בעובי 1 ס"מ ובקוטר של כ-40-35 ס"מ. מעבירים את הבצק המרודד לנייר אפייה וממקמים במרכזו צלחת הפוכה בקוטר 26 ס"מ. יוצרים חתכים משולי עיגול הבצק ועד לצלחת ברוחב של 10 ס"מ כך שבמרכז, תחת הצלחת, נותר עיגול בצק שלם. מסירים את הצלחת.
-
04.
מורחים את עיגול הבצק השלם ברוטב עגבניות ומפזרים גבינת מוצרלה.
-
05.
מניחים כפית גבינת נפוליאון ופתיתי מוצרלה בריבועי הבצק שנוצרו מהחתכים שייצרנו.
-
06.
מהדקים את שני קודקודי כל ריבוע מעל הגבינות כך שנוצר משולש.
-
07.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
08.
מפזרים על ה"כתר" את התוספות ומניחים לכ-20 דקות להתפחה.
טיימר מופעל
-
09.
אופים כ-25 דקות עד שהבצק זהוב והגבינה נמסה ומגישים מייד.
טיימר מופעל