פיצה משפחתית עבה עם פיראוס בולגרית | השף הלבן

פיצה משפחתית עבה עם פיראוס בולגרית

פיצה משפחתית עסיסית וטעימה עם נגיעות מלוחות של פיראוס בולגרית 5%

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פיצה משפחתית עבה עם פיראוס בולגרית

המרכיבים ל 12:

מרכיבים:
  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרים טריים / 17 גרם שמרים יבשים
  • 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
  • 120 מ"ל שמן זית (חצי כוס)
  • 600 מ"ל מים קרים (2.5 כוסות)
  • 30 גרם מלח (2 כפות שטוחות)
לרוטב פיצה:
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • כפית מכל תבלין: אורגנו מיובש, סוכר, מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתוש
תוספות:
  • 500-600 גרם גבינה צהובה עמק
  • 250 גרם בולגרית 5% פיראוס
  • חבילת פטריות טריות
  • בזיליקום

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה לשים היטב את כל חומרי הבצק כרבע שעה עד לקבלת בצק יחסית דביק ויציב.

  • 02.

    מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

  • 03.

    בזמן שהבצק תופח מבשלים את כל מרכיבי הרוטב יחד כעשר דקות, טועמים ומתקנים תיבול.

  • 04.

    במחבת גדולה מקפיצים פטריות חתוכות עם שמן זית, מעט שום, מלח, פלפל עד להזהבה קלה.

  • 05.

    מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, משמנים מעט ומשטחים את כל הבצק שתפח בתבנית כך שיגיע לכל הקצוות.

  • 06.

    מורחים על הבצק את רוטב העגבניות, מפזרים גבינה צהובה, פטריות, בולגרית ומניחים להתפחה נוספת של כ20-25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    אופים את הפיצה ב180 מעלות טורבו כ30 דקות עד שהיא זהובה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.