שבלולי פיצה עם פרוסות גבינת טל העמק
מארחים לבראנץ' בסוף השבוע הקרוב? בואו להכין שבלולי פיצה משגעים שגם הילדים והגם המבוגרים יאהבו!
המרכיבים ל8 לחמניות שבלולים:
- 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח
- 2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
- 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
- כפית וחצי (10 גרם) מלח
- 3 כפות (30 גרם) סוכר
- 1 כוס + 2 כפות (275 מ"ל) מים פושרים
- 200-250 גרם רוטב עגבניות (קנוי או ביתי)
- 5 פרוסות גבינת טל העמק
- 50 גרם פרמג'יאנו רג'יאנו מגורדת "collection"
- 2-3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, שמן, מלח, סוכר ומים ולשים במשך 10-15 דקות עד שמתקבלת בצק אחיד, חלק ונעים למגע.
טיימר מופעל
-
02.
יוצרים כדור מהבצק ומניחים בקערה. מכסים ומתפיחים במשך 1-2 שעות או עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.
-
03.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומקמחים גם את החלק העליון שלו.
-
04.
מרדדים למלבן בעובי 1-2 ס"מ.
-
05.
מורחים רוטב עגבניות בשכבה אחידה ומשאירים 1 ס"מ בשוליים.
-
06.
מסדרים פרוסות גבינה בחצי התחתון של הבצק המרודד, על גבי הגבינה.
-
07.
מגררים פרמג'אנו רג'יאנו על כל המלבן.
-
08.
מקפלים את הבצק כמו ספר (כך שהמלית בעצם מוחבאת בין 2 שכבות בצק) ומסובבים כך שקו תפר הקיפול יהיה מאונך לגוף.
-
09.
מקמחים עוד קצת את משטח העבודה וממשיכים לרדד עוד קצת, לעובי 1-2 ס"מ.
-
10.
בעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים ל-8 רצועות.
-
11.
מגלגלים כל רצועה לצורת שבלול ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
12.
מכסים ומתפיחים במשך 30-60 דקות או עד שהשבלולים תופחים וכמעט מכפילים את נפחם.
טיימר מופעל
-
13.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
14.
מברישים את השבלולים התפוחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור.
-
15.
אופים במשך 18-22 דקות או עד שהשבלולים זהובים ויציבים למגע.
טיימר מופעל
-
16.
מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית.
-
17.
מצננים כמה דקות (רק שלא יהיה רותח) ומגישים חם.
-
18.
בתאבון!