פיצה לבנה עם פטריות, צילי ורוטב שמנת פטריות
עדיין לא ניסיתם להכין פיצה לבנה? חג שבועות מתקרב וזה בדיוק הזמן! מתכון לפיצה לבנה וחגיגית עם רוטב שמנת ופטריות עשיר, פרוסות צ'ילי ופטריות שישדרג לכם את החג
המרכיבים ל2 פיצות בינוניות:
- 500 גרם קמח "פסטה ריקו"
- 2 כפיות שמרים יבשים
- כפית סוכר
- כפית מלח
- 3-4 כפות של שמן זית
- 1 ו-1/2 כוסות מים פושרים
- 1 מיכל (200 גרם) רוטב שמנת ופטריות "פסטה ריקו"
- 1 שקית (300 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- 1 כוס פטריות שמפיניון פרוסות
- 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות דקות
- גבעולי טימין טרי
- פטה עיזים 16% "פיראוס" מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים וסוכר, יוצרים גומה בקערה ושופכים לתוכה כוס מים, שמן ומלח. מתחילים ללוש בעזרת וו לישה ומוסיפים בהדרגה את חצי כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים עיגול מהבצק, מקמחים קלות ועוטפים את הקערה בניילון נצמד, מתפיחים כ-1/2 שעה
-
02.
מוציאים את כדור הבצק, לשים אותו מעט בעזרת הידיים, מחלקים לשניים מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1-2 ס"מ על נייר אפייה מקומח
-
03.
מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת קרוב לשולי הבצק
-
04.
מורחים על הבצק רוטב שמנת פטריות, מפזרים פתיתי טריו, פרוסות פטריות וצ'ילי וטימין. מתפיחים את הפיצות כ-20 דקות לפניי האפייה
טיימר מופעל
-
05.
אופים את הפיצות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה
טיימר מופעל