פיצה כרישה | השף הלבן

פיצה כרישה

הגרסה המסקרנת של גיא פינס לפיצה ביאנקה: רוטב שמנת ופרמזן, כרישה מקורמלת, מוצרלה, עשבי תיבול וצ'ילי טרי שמכניס חריפות נהדרת. פיצה מפתיעה לארוחת שבועות

מאת: גיא פינס
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל10 מנות:

  • 1 ½ שקיות (300 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 3 1/2 כוסות (500 גרם) קמח פיצה
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 1 ½ כפיות מלח
  • 1 כף סוכר
  • 7 כפות שמן זית
  • 1 1/2 כוסות (360 מ"ל) מים
  • ¾ כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2 כרישות פרוסות לטבעות בעובי של 1 ס"מ
  • עלי אורגנו טריים
  • טבעות צ'ילי פרוסות דק
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק: במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, כפית מלח, סוכר, 4 כפות שמן זית ומים. לשים את כל המרכיבים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכוסה להתפחה כשעה, מומלץ להכין את הבצק לילה לפני ולהניח להתפחה במקרר בקערה מכוסה למשך הלילה.

  • 03.

    לכרישה: מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, מוסיפים את טבעות הכרישה, ¼ כפית מלח, 1/4 פלפל שחור ומטגנים עד להזהבה. מסירים מהאש ומצננים.

  • 04.

    לרוטב: בקערית מערבבים שמנת לבישול עם פתיתי פרמזן, אגוז מוסקט, ½ כפית פלפל שחור ו-1/4 כפית מלח.

  • 05.

    מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ומרדדים לפיצה גדולה ודקה

  • 06.

    מעבירים לתבנית אפייה ומתפיחים כ- 15 דקות בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    בעזרת האצבעות משטחים את בסיס הבצק עד לשוליים.

  • 08.

    מורחים את רוטב השמנת על הבצק ומעל מפזרים פתיתי מוצרלה.

  • 09.

    מקשטים בטבעות הכרישה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 25-30 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 10.

    מגישים עם עלי אורגנו טריים וטבעות צ'ילי.

הכנת? כאן מדרגים
(0)