פיצה כרישה
הגרסה המסקרנת של גיא פינס לפיצה ביאנקה: רוטב שמנת ופרמזן, כרישה מקורמלת, מוצרלה, עשבי תיבול וצ'ילי טרי שמכניס חריפות נהדרת. פיצה מפתיעה לארוחת שבועות
המרכיבים ל10 מנות:
- 1 ½ שקיות (300 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 3 1/2 כוסות (500 גרם) קמח פיצה
- 15 גרם שמרים יבשים
- 1 ½ כפיות מלח
- 1 כף סוכר
- 7 כפות שמן זית
- 1 1/2 כוסות (360 מ"ל) מים
- ¾ כפית פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- 2 כרישות פרוסות לטבעות בעובי של 1 ס"מ
- עלי אורגנו טריים
- טבעות צ'ילי פרוסות דק
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק: במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, כפית מלח, סוכר, 4 כפות שמן זית ומים. לשים את כל המרכיבים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
טיימר מופעל
-
02.
מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכוסה להתפחה כשעה, מומלץ להכין את הבצק לילה לפני ולהניח להתפחה במקרר בקערה מכוסה למשך הלילה.
-
03.
לכרישה: מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, מוסיפים את טבעות הכרישה, ¼ כפית מלח, 1/4 פלפל שחור ומטגנים עד להזהבה. מסירים מהאש ומצננים.
-
04.
לרוטב: בקערית מערבבים שמנת לבישול עם פתיתי פרמזן, אגוז מוסקט, ½ כפית פלפל שחור ו-1/4 כפית מלח.
-
05.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ומרדדים לפיצה גדולה ודקה
-
06.
מעבירים לתבנית אפייה ומתפיחים כ- 15 דקות בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
07.
בעזרת האצבעות משטחים את בסיס הבצק עד לשוליים.
-
08.
מורחים את רוטב השמנת על הבצק ומעל מפזרים פתיתי מוצרלה.
-
09.
מקשטים בטבעות הכרישה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 25-30 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
10.
מגישים עם עלי אורגנו טריים וטבעות צ'ילי.