פיצה כרישה | השף הלבן

פיצה כרישה

הגרסה המסקרנת של גיא פינס לפיצה ביאנקה: רוטב שמנת ופרמזן, כרישה מקורמלת, מוצרלה, עשבי תיבול וצ'ילי טרי שמכניס חריפות נהדרת. פיצה מפתיעה לארוחת שבועות

מאת: גיא פינס
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 1 ½ שקיות (300 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 3 1/2 כוסות (500 גרם) קמח פיצה
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 1 ½ כפיות מלח
  • 1 כף סוכר
  • 7 כפות שמן זית
  • 1 1/2 כוסות (360 מ"ל) מים
  • ¾ כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2 כרישות פרוסות לטבעות בעובי של 1 ס"מ
  • עלי אורגנו טריים
  • טבעות צ'ילי פרוסות דק
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק: במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, כפית מלח, סוכר, 4 כפות שמן זית ומים. לשים את כל המרכיבים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכוסה להתפחה כשעה, מומלץ להכין את הבצק לילה לפני ולהניח להתפחה במקרר בקערה מכוסה למשך הלילה.

  • 03.

    לכרישה: מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, מוסיפים את טבעות הכרישה, ¼ כפית מלח, 1/4 פלפל שחור ומטגנים עד להזהבה. מסירים מהאש ומצננים.

  • 04.

    לרוטב: בקערית מערבבים שמנת לבישול עם פתיתי פרמזן, אגוז מוסקט, ½ כפית פלפל שחור ו-1/4 כפית מלח.

  • 05.

    מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ומרדדים לפיצה גדולה ודקה

  • 06.

    מעבירים לתבנית אפייה ומתפיחים כ- 15 דקות בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    בעזרת האצבעות משטחים את בסיס הבצק עד לשוליים.

  • 08.

    מורחים את רוטב השמנת על הבצק ומעל מפזרים פתיתי מוצרלה.

  • 09.

    מקשטים בטבעות הכרישה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 25-30 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 10.

    מגישים עם עלי אורגנו טריים וטבעות צ'ילי.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.