ספנקופיתה - מאפה פילו במילוי תרד ופתיתי בולגרית | השף הלבן

ספנקופיתה – מאפה פילו במילוי תרד ופתיתי בולגרית

מאפה קלאסי של תרד וגבינה בפילו שאפשר להכין כמאפה אישי או בתבנית גדולה. מעולה לבראנץ' או ארוחה קלה.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ספנקופיתה - מאפה פילו במילוי תרד ופתיתי בולגרית
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל8-10:

  • 1 חבילה (800 גרם) מדליוני תרד סנפרוסט, מופשרים ומסוננים
  • 220 גרם בולגרית
  • 1 כוס יוגורט "פיראוס"
  • 2 ביצים טרופות
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 1/3 כוס בצל ירוק קצוץ
  • פלפל
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו "מעדנות" מופשרים במקרר
  • 1/3 כוס שמן זית או חמאה מומסת
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20*30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה תרד, בולגרית, יוגורט, ביצים, שמיר, בצל ירוק ופלפל (אין צורך במלח - הגבינה מלוחה).

  • 02.

    משמנים תבנית עגולה ומחממים תנור ל 180 מעלות. פורסים על משטח העבודה עלה פילו, מברישים בשמן ומניחים עליו עלה נוסף. חוזרים על פעולת ההברשה והנחת עלה נוסף עד שמתקבלת ערימה של 6 עלים. מכינים באותה צרה ערימה שניה של 6 עלי פילו.

  • 03.

    מעבירים ערימת פילו אחת לתבנית כך ששולי הפילו יוצאים מגבולות התבנית. מעבירים את מילוי התרד לתבנית, על הפילו ומכסים בערימת הפילו השניה. מהדקים את הקצוות. מברישים בשמן או חמאה ואופים כ-40 דקות עד שמשחים.

    טיימר מופעל
    00:40:00

הידעת?

ההשפעה של המטבח הטורקי על הקולינריה הישראלית היא עצומה. החל משווארמה, דרך קבב וכלה באינספור סלטים ומאפים. אולם, אם יש מנה אחת שניתן להגדיר כמלכת המטבח הטורקי בארץ, היא ככל הנראה בורקס. יש אינספור סוגים שונים של בורקסים כגון פיצה, גבינה, תפו״א, קשקבל ואפילו בשר. אם אתם מחפשים להכין בורקס טורקי מקורי ומפתיע, הבאנו לכם בדיוק את המתכון המושלם.
קבלו מתכון למאפה קלאסי של תרד וגבינה בפילו שאפשר להכין כמאפה אישי או בתבנית גדולה. מעולה לבראנץ' או ארוחה קלה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)