ספנקופיטה גבינות ועשבי תיבול
מאפה פילו, גבינות ועשבי תיבול יפהפה ומרשים של אינס ינאי שמגישים למרכז שולחן חג השבועות. שילוב הטעמים בין הגבינות לעשבי התיבול יוצר מנה מיוחדת במינה

המרכיבים ל 4-6:
- חבילת עלי פילו "מעדנות", מופשרת על פי הוראות היצרן
- 200 גרם גבינת קשקבל "COLLECTION", מגוררת
- 200 גרם גבינה בולגרית 5% "פיראוס", מפוררת
- כפית פלפל שחור גרוס
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- 2 ביצים
- מיכל קטן של יוגורט 3% בטעם טבעי "תנובה"
- 1/4 כוס עלים קצוצים של בזיליקום אורגנו
- כפית זעתר
- לשימון הברשה: שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה טורפים את הביצים, היוגורט, התבלינים ועשבי התיבול.
-
02.
מוסיפים את הקשקבל והגבינה הבולגרית ומערבבים.
-
03.
משמנים היטב בשמן זית תבנית עגולה בקוטר 26-28 – מומלץ לשמן נייר אפייה חתוך בצורה עגולה.
-
04.
משמנים 4 דפי פילו ומרפדים את התבנית העגולה ואת השוליים.
-
05.
מניחים עליהם רבע מהמלית.
-
06.
גוזרים לחצאים כ- 5 עלי פילו, "מצ'קמקים" כל חצי ביד ומניחים בסמיכות אחד לשני על המלית שבתבנית, עד שהם מכסים בשטח את כל חלקי התבנית.
-
07.
שופכים מעליהם את יתרת המלית ומשטחים עם כף.
-
08.
משמנים היטב עלה פילו ומקפלים למניפה, מקפלים את המניפה לחצי ומניחים על המלית, כשהחלק הפתוח כלפי חוץ והקצה המקופל כלפי מרכז התבנית.
-
09.
חוזרים על הפעולה עד שמתקבלת מניפה סביב כל המאפה.
-
10.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות 35 דקות עד השחמה.
טיימר מופעל