ספנקופיטה גבינות מרשים ויפהפה | השף הלבן

ספנקופיטה גבינות ועשבי תיבול

מאפה פילו, גבינות ועשבי תיבול יפהפה ומרשים של אינס ינאי שמגישים למרכז שולחן חג השבועות. שילוב הטעמים בין הגבינות לעשבי התיבול יוצר מנה מיוחדת במינה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ספנקופיטה גבינות ועשבי תיבול
צילום: אינס ינאי עיצוב: אינס ינאי

המרכיבים ל4-6:

לרכישה >>
  • חבילת עלי פילו "מעדנות", מופשרת על פי הוראות היצרן
  • 200 גרם גבינת קשקבל "COLLECTION", מגוררת
  • 200 גרם גבינה בולגרית 5% "פיראוס", מפוררת
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 2 ביצים
  • מיכל קטן של יוגורט 3% בטעם טבעי "תנובה"
  • 1/4 כוס עלים קצוצים של בזיליקום אורגנו
  • כפית זעתר
  • לשימון הברשה: שמן זית
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26-28 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה טורפים את הביצים, היוגורט, התבלינים ועשבי התיבול.

  • 02.

    מוסיפים את הקשקבל והגבינה הבולגרית ומערבבים.

  • 03.

    משמנים היטב בשמן זית תבנית עגולה בקוטר 26-28 – מומלץ לשמן נייר אפייה חתוך בצורה עגולה.

  • 04.

    משמנים 4 דפי פילו ומרפדים את התבנית העגולה ואת השוליים.

  • 05.

    מניחים עליהם רבע מהמלית.

  • 06.

    גוזרים לחצאים כ- 5 עלי פילו, "מצ'קמקים" כל חצי ביד ומניחים בסמיכות אחד לשני על המלית שבתבנית, עד שהם מכסים בשטח את כל חלקי התבנית.

  • 07.

    שופכים מעליהם את יתרת המלית ומשטחים עם כף.

  • 08.

    משמנים היטב עלה פילו ומקפלים למניפה, מקפלים את המניפה לחצי ומניחים על המלית, כשהחלק הפתוח כלפי חוץ והקצה המקופל כלפי מרכז התבנית.

  • 09.

    חוזרים על הפעולה עד שמתקבלת מניפה סביב כל המאפה.

  • 10.

    אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות 35 דקות עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(8)