מאפה מנגולד עם גבינה כחולה | השף הלבן

מאפה מנגולד עם גבינה כחולה

קיש טעים ויפהפה מבצק פילו ומילוי עשיר של מנגולד וגבינות, בתוספת גבינה כחולה של COLLECTION

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש מנגולד וגבינה כחולה השף הלבן
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל8 מנות:

מרכיבים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 חבילות מנגולד (בערך 12-14 עלים)
לתערובת הגבינות
  • 2 ביצים
  • 1 מיכל קוטג'/גבינה לבנה של תנובה
  • 100 גרם פרמזן מגורר/פתיתי פרמזן "השף הלבן"/פתיתי גאודה "עמק"
  • רבע כוס קמח רגיל או חומוס/עדשים
  • 30 גרם גבינה כחולה של COLLECTION
  • 1 חבילת עלי פילו מופשרת לפי הוראות היצרן
  • ½ כוס שמן זית להברשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים היטב תבנית בקוטר 24.

  • 02.

    שוטפים היטב את המנגולד, מפרידים בין הגזעים לחלק הירוק, קוצצים כל אחד מהם בנפרד.

  • 03.

    בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים כרבע שעה את הבצל עד שהוא מזהיב ומעט משחים.

  • 04.

    מוסיפים מלח, פלפל ושום ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את החלק הלבן של המנגולד (הגזעים) ומטגנים 5-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מוסיפים את עלי המנגולד הירוקים הקצוצים ומטגנים דקה נוספת, מערבבים ומכבים את האש. מצננים.

  • 06.

    בקערה נפרדת מערבבים ביצים, גבינות וקמח.

  • 07.

    מוסיפים את תערובת המנגולד שמעט הצטננה, אם יש בה נוזלים מסננים אותם החוצה.

  • 08.

    הרכבה:

  • 09.

    פורסים 2 עלי פילו על התבנית, נותנים לקצוות לבלוט החוצה, ומברישים אותם בשמן זית.

  • 10.

    פורסים עוד 2 עלים לכיוון ההפוך (כמו איקס), מברישים בשמן ושוב עוד 2 עלים ושמן.

  • 11.

    מעבירים את תערובת המנגולד והגבינות לתבנית עם הפילו.

  • 12.

    מקפלים את עלי הפילו הבולטים על התערובת.

  • 13.

    גוזרים עוד 2 עלי פילו בצורת עיגול בדיוק בגודל התבנית ומניחים על התבנית, ומשמנים כל שכבה.

  • 14.

    בעזרת סכין חדה חותכים את המאפה לריבועים.

  • 15.

    אופים 40-50 דקות או עד שהמאפה שחום וריחני.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 16.

    מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)