בורקיטס כשר לפסח במילוי בלקני | השף הלבן

בורקיטס כשר לפסח במילוי בלקני

בצק פריך עשיר ללא גלוטן במילוי פטה עיזים של פיראוס וחציל קלוי

מאת: שחר ואורן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקיטס כשר לפסח
עיצוב: שחר ואורן

המרכיבים ל12-15 יחידות:

למילוי:
  • 250 גרם גבינת פטה עיזים 5% של פיראוס
  • 50 גרם חמאה
  • חציל גדול קלוף וחתוך לקוביות
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
לבצק:
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח ללא גלוטן כשר לפסח
  • כפית מלח
  • ביצה
  • 200 גרם חמאה
  • כף גדושה (50 גרם) גבינה לבנה 5% של תנובה
  • מעט קורנפלור לקימוח
  • ביצה להברשה
  • שומשום לפיזור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים מלקלף ולחתוך לקוביות את החציל. מטגנים בחמאה עד שמתאדה ומשחים.

  • 02.

    מפוררים את גבינת הפטה יחד עם החציל ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בצד.

  • 03.

    מעבדים ביחד במעבד מזון את כל חומרי הבצק עד שמקבלים בצק רך ונעים למגע.

  • 04.

    מקמחים משטח במעט קורנפלור ומרדדים את הבצק עד לעובי 3-4 מ"מ.

  • 05.

    קורצים עיגולים ואוספים את העודפים, חוזרים איתם על אותן הפעולות.

  • 06.

    מניחים כפית גדושה מהמילוי במרכז העיגול וסוגרים בצורת סהרון.

  • 07.

    מהדקים מעט בשפה, מורחים ביצה ומפזרים שומשום.

  • 08.

    אופים בחום 170 מעלות סטטי למשך 25 דקות עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 09.

    ביציאה מהתנור מניחים להתקרר עד טמפרטורת החדר ואז הבצק יהפוך לפריך.

  • 10.

    לא תאמינו שזה כשר לפסח! בתאבון

הכנת? כאן מדרגים
(21)