בורקיטס כשר לפסח במילוי בלקני
בצק פריך עשיר ללא גלוטן במילוי פטה עיזים של פיראוס וחציל קלוי
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
עיצוב: שחר ואורן
המרכיבים ל12-15 יחידות:
למילוי:
- 250 גרם גבינת פטה עיזים 5% של פיראוס
- 50 גרם חמאה
- חציל גדול קלוף וחתוך לקוביות
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
לבצק:
- 2 כוסות (280 גרם) קמח ללא גלוטן כשר לפסח
- כפית מלח
- ביצה
- 200 גרם חמאה
- כף גדושה (50 גרם) גבינה לבנה 5% של תנובה
- מעט קורנפלור לקימוח
- ביצה להברשה
- שומשום לפיזור
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים מלקלף ולחתוך לקוביות את החציל. מטגנים בחמאה עד שמתאדה ומשחים.
-
02.
מפוררים את גבינת הפטה יחד עם החציל ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בצד.
-
03.
מעבדים ביחד במעבד מזון את כל חומרי הבצק עד שמקבלים בצק רך ונעים למגע.
-
04.
מקמחים משטח במעט קורנפלור ומרדדים את הבצק עד לעובי 3-4 מ"מ.
-
05.
קורצים עיגולים ואוספים את העודפים, חוזרים איתם על אותן הפעולות.
-
06.
מניחים כפית גדושה מהמילוי במרכז העיגול וסוגרים בצורת סהרון.
-
07.
מהדקים מעט בשפה, מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
-
08.
אופים בחום 170 מעלות סטטי למשך 25 דקות עד השחמה.
טיימר מופעל
-
09.
ביציאה מהתנור מניחים להתקרר עד טמפרטורת החדר ואז הבצק יהפוך לפריך.
-
10.
לא תאמינו שזה כשר לפסח! בתאבון
הכנת? כאן מדרגים