לחמניות טריו שום | השף הלבן

לחמניות טריו שום

זה לא סוד שזה לא חג בלי לחמניות שום. רכות ומפנקות. כאלה שגורמות לכם תמיד ללקק את האצבעות. הפעם רון שדרג את המתכון הקלאסי לבצק חלב חמאתי בשילוב מילוי גבינות, וכמו תמיד הוסיף טריק שיהפוך את הלחמניות למתקתקות וממכרות.

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קל רמת מיומנות
לחמניות טריו שום
צילום: נמרוד סאונדרס עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל15 לחמניות:
לבצק:
  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 50 גרן חמאת תנובה רכה
  • 300 מ"ל חלב חמים
לתיבול הבצק:
  • 5 כפות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה/תימין/בזיליקום טריים)
  • 3 שיני שום כתושות
  • ביצה להברשה
למילוי:
  • 200 גרם פתיתי טריו מיקס 3 גבינות או פתיתי מוצרלה של השף הלבן
לתערובת השום
  • 4 כפות שמן זית
  • 30 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 3 שיני שום כתושות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק-דק (אפשר להוסיף כף עשבי תיבול קצוצים כמו תימין/רוזמרין/מרווה)
  • 1 כפית דבש (לא לוותר - מקפיץ את הטעם של השום)
  • מעט מלח ים
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים מלח ואחר כך קמח, שמרים, סוכר וחלב בקערת מיקס עם וו לישה.

  • 02.

    לאחר שהבצק מתגבש מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק, שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה. אם צריך מוסיפים עוד מעט חלב.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים בטמפרטורת החדר, או למשך הלילה במקרר.

  • 04.

    מחלקים את הבצק לחתיכות שוות בגודלן של כ-60 גרם.

  • 05.

    ממלאים כל כדור בגבינה ומגלגלים לצורה אובלית מעט ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 06.

    מתפיחים כשעה (אם חם בחוץ אז רק 30 דקות).

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    מערבבים היטב את כל מרכיבי התערובת.

  • 09.

    לאחר 20 דקות מוציאים את תבנית הלחמניות מהתנור ומורחים עליהן מתערובת השום.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 10.

    מחזירים ל"שיזוף" בתנור כ-10 דקות נוספות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)