לחם קוטג' תנובה ושיבולת שועל
לחם קוטג' פריך ורך מקוטג' תנובה ושיבולת שועל – ההתחלה לכל סנדוויץ' נפלא
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: רחלי קרוט
עיצוב: רחלי קרוט
המרכיבים לכיכר לחם גדולה – 20 פרוסות:
מצרכים:
- 2 גביעי קוטג׳ 5% תנובה
- 300 גרם (3 כוסות) שיבולת שועל דקה
- 3 ביצים L
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח גס או רגיל
2/3 כוס תוספות (לא חובה אבל משדרג) - לבחירתכם:
- גרעיני דלעת
- גרעיני חמנייה
- אגוזים קצוצים גס
- פרוסות שקדים
- פרג
- שומשום
- צ׳יה
- זרעי פשתן
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה את כל המצרכים, כולל התוספות, עד שנוצר מעין בצק רך.
-
02.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים כיכר, משתדלים להדק אותו היטב עם הידיים, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. ניתן לפזר מעל קצת מלח גס ושומשום. אפשר גם שום גבישי.
-
03.
אופים ב-175 מעלות במשך שעה במצב עליון תחתון סטטי (באמצע התנור).
-
04.
מוציאים לרשת צינון, מצננים ורק אז פורסים.
הכנת? כאן מדרגים