לחם ספירלה ירוק של רחלי קרוט
אין כמו ריח של לחם טרי! על אחת כמה וכמה כשרחלי הכניסה אליו עשבי תיבול נהדרים ושום טרי. חגיגה של ארומות נהדרות לסנדביץ' הבא שלכם (:
המרכיבים ל2 כיכרות לחם:
- 630 גרם (4 ו-1/2 כוסות) קמח לבן או כוסמין לבן/בהיר
- 10 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
- 3 כפות סוכר או דבש או מייפל או סילאן או ממתיק
- 3 כפות שמן זית
- 400 מ”ל (1 ו-2/3 כוס) מים
- 1 כפית מלח
- 1/4 צרור עלי פטרוזיליה
- 1/4 צרור עלי כוסברה
- 8 ענפי בצל ירוק או 1/3 צרור עירית
- 1 צרור עלי בזיליקום
- 8 שיני שום, קלופות
- 5 כפות שמן זית או חמאה
- 100 גרם פתיתי טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן
- 150 גרם מוצרלה מגורדת השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק ולשים על מהירות איטית במשך 5 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את המלח ולשים ביחד עוד 12 דקות. סה”כ 17 דקות. מומלץ מדי פעם לעצור את פעולת המיקסר, להוריד את הבצק מוו הלישה ולהמשיך ללוש.
טיימר מופעל
-
03.
מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה או במקרר במשך 6-24 שעות. חשוב שהקערה תהיה מכוסה היטב כדי שהבצק לא יתייבש.
-
04.
בקערת מעבד מזון טוחנים את כל מצרכי המילוי פרט לגבינות. ואם אין מעבד מזון? קוצצים דק דק את עשבי התיבול וכותשים את השום. מעבירים לקערה.
-
05.
מוסיפים את הגבינות ומערבבים.
-
06.
אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו ל-2 ומרדדים כל בצק למלבן ברוחב תבנית האינגליש קייק שלכם. הבצק צריך להיות בגובה של 1 ו-1/2 ס”מ ולא דק מדי. אם הבצק רך או דביק משתמשים בקמח בזמן הרידוד.
-
07.
מורחים על כל בצק מחצית מהמילוי ומגלגלים מהצד הצר יותר כלפי פנים ליצירת רולדה הדוקה.
-
08.
מניחים פס של נייר אפייה בתוך 2 תבניות אינגליש קייק או משמנים אותן מעט ואז מקמחים בשכבה דקה דקה של קמח או של קמח תירס.
-
09.
מניחים בכל תבנית את הבצק המגולגל, כשהצד של החיבור כלפי מטה, ומכסים. מתפיחים בחוץ במשך שעה או עד כמעט הכפלת הנפח.
-
10.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
11.
כשהבצק תפח מתיזים עליו מעט שמן זית ומפזרים מלח גס.
-
12.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 35-45 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.
טיימר מופעל
-
13.
מוציאים את הלחם מהתבנית ישר כשהוא יוצא מהתנור כדי שלא יספוג אדים מתוך התבנית ומניחים על רשת צינון או מגבת.