המרכיבים ל6 מנות:
- כוס וחצי קמח לבן
- 1.5 כפיות סוכר
- כפית מלח
- 2 כפות שמרים "שמרית"
- 2 כפיות שמן
- 3/4 כוס מים פושרים
- חלבון ביצה
- 3 כפות שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערה את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים.מערבבים היטב בעזרת הכף.יוצרים גומה במרכז הקערה.
-
02.
שופכים לתוך הגומה את השמן והמים.מערבבים בעדינות כשכל פעם מוסיפים מעטקמח מדפנות הגומה.מערבבים עד אשר כל הקמח נבלע ומקבלים בצק חלק.אם הבצק יבש מוסיפים מעט מים. אם הבצק דביק מוסיפים קמח.
-
03.
מפזרים מעט קמח על משטח העבודה. מניחים את הבצק על משטח המקומח, מהדקים את הבצק בידיים,אוספים אותו, הופכים ולשים אותו היטב במשך 5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מניחים את נייר האפיה על תבנית האפיה.
-
05.
יוצרים מהבצק 6 לחמניות עגולות או מאורכותומניחים אותן על נייר האפיה. מסדרים את הלחמניות ברווח זו מזו על מנתשלא ידבקו אחת לשניה.מניחים את תבנית האפיה במקום חמים במשך חצי שעה.
-
06.
מחממים תנור אפיה לחום בינוני גבוה של 200 מעלות
-
07.
מפרידים את הביצה לחלבון וחלמון, את החלמון מעבירים לקערית ומוסיפים 2 כפיות מים. מערבבים בעזרת מברשת אפיה.
-
08.
כאשר הלחמניות הכפילו את גודלן מורחים עליהן את החלמון בעזרת מברשת אפיה.
-
09.
מפזרים את השומשום על הלחמניות ומכניסים את התבנית לתנור ל-20 דקות.הלחמניות מוכנות כאשר הן משמיעות קול חלול כשמקישים על תחתיהן.מניחים ללחמניות להתקרר ומגישים.
טיימר מופעל
הידעת?
לחם הוא אחד המאכלים הכי בסיסיים ונפוצים בדיאטה המערבית. למעשה, הוא כל כך חשוב בהיסטוריה הקולינרית של האנושות, עד כי הוא אחד הגורמים המרכזיים להפיכת בני אדם מציידים-לקטים לחקלאים יושבי-קבע. אולם, בשנים האחרונות התחיל טרנד הולך וגדל של אנשים שמסרבים לאכול גלוטן (חלק בגלל צליאק, והרוב בגלל בחירה אישית להימנע מגלוטן). אמנם אין תחליף מושלם ללחם, אך ככל שהזמן עובר עולים רעיונות חדשים לאותו לחם מוכר ואהוב. למשל לחמניות חמות מתוצרת בית מהירות הכנה אשר משדרגות כל ארוחת בוקר או כריכים לארוחת בית הספר, ניתן להקפיא ולחמם בעת ההגשה.