כיסים של בצק פריך במילוי חציל קלוי, אורגנו ובולגרית | השף הלבן

כיסים של בצק פריך במילוי חציל קלוי, אורגנו ובולגרית

חטיף פריך מבחוץ עם חציל ופטה בפנים ותיבל של אורגנו. רוצים לגוון? החליפו את החציל בפלפלים קלויים או זיקיני צלוי.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
כיסים של בצק פריך במילוי חציל קלוי, אורגנו ובולגרית
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל25 יחידות:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס יוגורט עיזים "תנובה"
  • 2 כפות מים
  • קורט אגוז מוסקט
למילוי:
  • 1 חציל פרוס
  • 1 כף שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות אורגנו קצוץ
  • 1/2 כוס גבינה בולגרית 5%, 16% או 24% "פיראוס", מפוררת
  • להברשה: חלמון טרוף עם 2 כפות מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים בתבנית את פרוסות החציל, מזלפים שמן זית, בוזקים מלח ופלפל ואופים כ 30 דקות עד שהוא רך וזהוב. מצננים, קוצצים ומערבבים עם הבולגרית והאורגנו.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מערבבים במעבד מזון את מרכיבי הבצק עד שהוא אחיד וגמיש. מניחים ל 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים לעלה בעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר7-8 ס"מ. מברישים את השוליים בחלמון טרוף, שמים בכל עיגול כפית מילוי וסוגרים לחצי עיגול. מהדקים את השוליים באצבעות ולאחר מכן בשיני מזלג ומניחים בתבנית. אופים כ 20-25 דקות עד שהכיסים משחימים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)