מתכון לחלה עם שומשום במילוי גבינות - רון יוחננוב | השף הלבן

חלת שומשום במילוי גבינות

מתכון לחלה חגיגית לשבועות מבצק יוגורט מיוחד שיהפוך אצלכם לקבוע מתוך המדריך המצולם של רון יוחננוב לחלות המושלמות לחג השבועות

 מתכון חלה עם שומשום במילוי גבינות מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
 מתכון חלה עם שומשום במילוי גבינות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8:

לבצק:
  • 3 ו-1/2 כוסות + כף (500 גרם) קמח לבן
  • ½ כוס (120 מ"ל) חלב תנובה בטמפרטורת החדר
  • כף סוכר
  • כף שמרים יבשים
  • 180 גרם יוגורט BIO תנובה
  • ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
למילוי:
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינה בולגרית 24% "פיראוס"
  • 1 גביע (500 גרם) מלית למאפים "השף הלבן"
  • 1 שקית (300 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
  • כפית תימין טרי קצוץ
  • 1 שן שום כתושה
לציפוי:
  • כוס שומשום
  • כוס מים
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    למיקסר עם וו לישה מוסיפים את השמרים, חלב וסוכר ונותנים ערבוב קל. מחכים שלוש דקות.

  • 02.

    עכשיו מוסיפים את הביצה והיוגורט, הקמח, אבקת האפייה ולבסוף מלח. לשים 8 דקות במהירות בינונית. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים חצי כוס חלב. אמור להתקבל בצק מעט רטוב. מעבירים לניילון נצמד ונותנים לבצק להכפיל את נפחו כשעה.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    מערבבים את כל הגבינות בקערה, מוסיפים את השום והטימין.

  • 04.

    מחלקים את הבצק לשלוש חתיכות של 120-150 גרם כל אחת.

  • 05.

    מרדדים כל חתיכה למלבן ארוך וצר, וממלאים בתוכו את מלית הגבינות. סוגרים לגליל ומגלגלים בעדינות כדי לסגור אותו היטב. דואגים לקפל את קצוותיו.

  • 06.

    לוקחים שתי תבניות אינגלישקייק וממלאים אחת במים ואחת בשומשום. טובלים כל רצועה פעם אחת במים ואז בשומשום מכל צדדיה.

  • 07.

    קולעים את הצמה: מתחילים במרכז. מניחים את הצמות אחת על השנייה במרכזן ומתחילים לקלוע לשני הצדדים. כך החלה תהיה גבוהה ויפה.

  • 08.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 25 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)