מתכון חלות/לחמניות לשבת | השף הלבן

חלות/לחמניות לשבת

לחם בריוש, חלה, לחמניות, פיתות, לחם שיפון, לחם תירס, לחמניות גבינה, לחמניות חלב, לחם שום ביתי

מאת: ספיר לוי
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חלות/לחמניות לשבת

המרכיבים ל20 לחמניות:

  • 1/2 קילו קמח
  • חצי חבילת שימרית או כף וחצי שמרים יבשים או קובית שימרית
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • כוס וחצי מים פושרים

הוראות הכנה:

  • 01.

     מכניסים את כל החומרים (חוץ מהשמן והמלח)

  • 02.

     לשים עד שנראה מאט בצק מוסיפים את השמן והמלח ולשים

  • 03.

     מטפיחים את הבצק מחלקים אותו למספר חלקים ויוצרים חלות/לחמניות

  • 04.

     מורחים ביצה ושומשום ע''ג החלות

  • 05.

    מכניסים לתנור על חום 180 מעלות עד שצבעו חום.  

הכנת? כאן מדרגים
(644)