דייניש בולגרית ותאנים | השף הלבן

דייניש בולגרית ותאנים

מחפשים מאפה לקפה? נסו את המאפה הנפלא הזה -גבינה בולגרית מעודנת ופלחי תאנים טריות על בצק שמרים עלים בציפוי סוכר קראנצ'י, שמכינים בקלי־קלות.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דייניש בולגרית ותאנים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 9 יחידות:

  • 300 גרם בצק שמרים עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • חלמון ביצה טרוף עם כפית מים וקורט מלח וסוכר
  • 130 גרם גבינה בולגרית במרקם מעודן 16% "פיראוס"
  • 5 תאנים בינוניות בשלות חתוכות לרבעים לאורכן
  • סוכר דמררה לזרייה
לסירופ ההברשה:
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות מים חמים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים 2 תבניות אפייה שטוחות בנייר אפייה. פורשים את יריעת הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, ומרדדים כדי למתוח מעט את הבצק למלבן שמידותיו 27x30 ס"מ. מיישרים את השוליים וחותכים ל־9 מרובעים של 9x10 ס"מ. מסדרים את מרובעי הבצק בתבניות - משאירים רווחים של 2 ס"מ בין מרובע למרובע. מכסים בכיסוי ניילון רופף ומשהים במקום חמים עד שהבצק תופח ומכפיל את נפחו.

  • 02.

    מברישים את מרובעי הבצק בזהירות בחלמון טרוף. בקצות האצבעות יוצרים שקע בקוטר 4-3 ס"מ במרכז כל מרובע בצק. מניחים חתיכת גבינה בשקע ומשטחים אותה מעט. מניחים שני רבעי תאנה על הגבינה. מברישים שוב בחלמון את חלקי הבצק החשופים. זורים על כל מרובע - על הבצק ועל רבעי התאנה - כחצי כפית סוכר דמררה. מכסים שוב בכיסוי ניילון רופף ומשהים לתפיחה כחצי שעה.

  • 03.

    אופים את שתי התבניות יחד בתנור שחומם לחום קצת גבוה מבינוני (170 מעלות בתוכנית טורבו) במשך 20 דקות או עד שהבצק מקבל גוון שחום־זהוב. מחליפים מקומות ומסובבים את שתי התבניות אחרי 12 דקות אפייה כדי להבטיח אפייה אחידה.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 04.

    בזמן שהמאפים בתנור מכינים סירופ להברשה. מערבבים בספל 3 כפות סוכר דמררה ו־3 כפות מים חמים מהקומקום. מחממים במיקרוגל במשך 45-30 שניות או עד שהסירופ מבעבע. מערבבים להמסה מלאה. מוציאים את המאפים מהתנור ומברישים מיד את הבצק ואת רבעי התאנים בסירופ כדי להעניק להם ברק. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.