לחמניות חלב עם חמאת עשבי תיבול - השף הלבן

לחמניות חלב עם חמאת עשבי תיבול

לחמניות חלב נימוחות ומלאות בריח וטעם של עשבי תיבול

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לחמניות חלב עם חמאת עשבי תיבול

המרכיבים ל 30:

מרכיבים:
  • 1 ק״ג קמח
  • 50 גרם שמרים טריים/17 גרם שמרים יבשים
  • 150 מ״ל שמן זית או רגיל (כ3/4 כוס)
  • 100 גרם דבש (כ1/3 כוס)
  • 50 גרם סוכר לבן (רבע כוס)
  • 480 מ״ל חלב תנובה קר (2 כוסות)
  • 20 גרם מלח (2 כפיות)
לזיגוג:
  • 200 גרם חמאה תנובה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 3-4 שיני שום
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את כל חומרי הבצק 12-15 דקות. אם הבצק יוצא מאוד יבש ניתן להוסיף לו עוד רבע כוס חלב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח. (עשוי לקחת עד שעה וחצי).

  • 03.

    מחלקים את הבצק ל30 כדורים במשקל 60 גרם ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה.

  • 04.

    מכסים במגבת ומתפיחים פעם נוספת עד להכפלת הנפח.

  • 05.

    מברישים בחמאה מומסת ונאפה ב180 מעלות טורבו 20-25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    את יתר החמאה (אמור להישאר בערך 100 גרם) מערבבים עם השום, הפטרוזיליה והמלח ומברישים מעל הלחמניות החמות.

  • 07.

    טיפ: רוצים לחסוך זמן?! התפיחו את הבצק והלחמניות בתנור שחומם מראש ל30-40 מעלות.

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.