לחם קוטג' תנובה ושיבולת שועל | השף הלבן

לחם קוטג' תנובה ושיבולת שועל

לחם קוטג' פריך ורך מקוטג' תנובה ושיבולת שועל – ההתחלה לכל סנדוויץ' נפלא

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחם קוטג' תנובה ושיבולת שועל
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים לכיכר לחם גדולה – 20 פרוסות:

מצרכים:
  • 2 גביעי קוטג׳ 5% תנובה
  • 300 גרם (3 כוסות) שיבולת שועל דקה
  • 3 ביצים L
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח גס או רגיל
2/3 כוס תוספות (לא חובה אבל משדרג) - לבחירתכם:
  • גרעיני דלעת
  • גרעיני חמנייה
  • אגוזים קצוצים גס
  • פרוסות שקדים
  • פרג
  • שומשום
  • צ׳יה
  • זרעי פשתן 

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה את כל המצרכים, כולל התוספות, עד שנוצר מעין בצק רך.

  • 02.

    בעזרת ידיים רטובות יוצרים כיכר, משתדלים להדק אותו היטב עם הידיים, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. ניתן לפזר מעל קצת מלח גס ושומשום. אפשר גם שום גבישי.

  • 03.

    אופים ב-175 מעלות במשך שעה במצב עליון תחתון סטטי (באמצע התנור).

  • 04.

    מוציאים לרשת צינון, מצננים ורק אז פורסים.

הכנת? כאן מדרגים
(11)