סירות תפוחי אדמה עם גבינות
מנה צמחונית מיוחדת לחובבי התפוחי אדמה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 4 תפוחי אדמה גדולים
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
למילוי:
- 1 מיכל שמנת מתוקה ״השף הלבן״
- 1 גביע גבינה לבנה 5% של תנובה
- 2 בצל ירוק קצוצים
- 3 כפות חמאה רכה
- 1 כפית שום כתוש
- מלח
- פלפל
לציפוי:
- גבינה צהובה מגורדת לפי הצורך
- גבינת פרמז׳ן קולקשן מגורדת
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים את תפוחי האדמה היטב, מורחים עליהם שמן, מלח ופלפל ושמים בתבנית. אופים בחום של 200 מעלות במשך 45 דקות, עד שהתפוחי אדמה מתרככים.
טיימר מופעל
-
02.
שמים את החמאה במחבת. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים מעט. מורידים מהאש ומוסיפים את השמנת והגבינה הלבנה.
-
03.
חוצים את תפוחי האדמה לאורך ומוציאים 1/4 מהמילוי שלהם. שמים את המילוי בצלחת ומועכים עם מזלג. מוסיפים לסיר, מתבלים במלח ופלפל.
-
04.
ממלאים את תפוחי האדמה במילוי המחודש. מפזרים מעל גבינה צהובה וגבינת פרמזן. שמים בתנור למשך 10 דקות על חום של 200 מעלות עד להזהבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים