גראטן תפוחי אדמה ובטטות – מנה חלבית מעולה | השף הלבן

גראטן תפוחי אדמה ובטטות

גרטן משולב – גם תפוחי אדמה וגם בטטות. יכול להתאים לחג הפסח אם משתמשים בקמח מצה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גראטן תפוחי אדמה ובטטות

המרכיבים ל8 מנות:

לרכישה >>
  • 750 גרם תפוחי אדמה לאפייה
  • 750 גרם בטטות
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול 10%/15% מסדרת השף הלבן
  • 1 חבילה (200 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 1 חבילה (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן" / פתיתי גאודה השף הלבן
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • לקט תבלינים איטלקיים מיובשים – קורנית אורגנו וטימין
  • 3/4 כוס קמח מצה (או פירורי לחם)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש את התנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות).

  • 02.

    קולפים ופורסים דק (אפשר במעבד מזון) את תפוחי האדמה והבטטות. מניחים את הפרוסות כמו רעפים בתבנית האפייה.

  • 03.

    בקערה אחת מערבבים את השמנת עם מחצית מכמות הגבינות. מוסיפים את שום כתוש, מלח, פלפל ותבלינים ויוצקים על הגרטן.

  • 04.

    בקערה אחרת מערבבים את שארית הגבינות עם קמח המצה (או פירורי הלחם), מתבלים את התערובת ומפזרים מעל הגרטן.

  • 05.

    מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור, שחומם מראש, למשך כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה שחומים. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:20:00

הידעת?

המטבח הצרפתי נחשב בצדק לאחד מהמטבחים האהובים ומפורסמים בעולם. בין כל סוגי המנות והמאכלים ממטבח זה, לא מעט אנשים ברחבי העולם מאוהבים בפשטידות הצרפתיות המפורסמות. אולם לצרפתים יש לא מעט מנות המזכירות פשטידות אך אינן, למשל הגראטן הנהדר. מדובר במנת פרוסות תפוחי אדמה מוקרמת עם תבלינים וגבינה. מדובר במנה מגוונת שניתן לשלב בכל ארוחה, החל מסעודה חגיגית ועד ארוחה קלילה. קבלו מתכון לגראטן משולב - גם תפוחי אדמה וגם בטטות. רק מוסיפים סלט ירוק קטן בצד – ויש לכם יופי של ארוחת ערב.

הכנת? כאן מדרגים
(565)