מתכון חציל שלם בטחינה וצנובר | השף הלבן

חציל שלם בטחינה וצנובר

חציל שלם בטחינה וצנובר, מנה ראשונה שפותחת את התאבון לאוהבי החצילים

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חציל שלם בטחינה וצנובר

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 2 חצילים בינוניים, מהזן ללא הגרעינים
  • טחינה גולמית
  • מלח לימון
  • מלח
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • חופן צנובר
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולים את החציל מעל להבת הגז, עד לריכוך מלא (נועצים מזלג לבדיקת הרכות).

  • 02.

    קולפים בזהירות את החציל ומשאירים אותו שלם עם הגבעול, אך ללא שאריות קליפה.

  • 03.

    מעגלים את החציל בעדינות כך שיקבל צורה טבעית, מעבירים לצלחת ומשטחים מעט עם היד.

  • 04.

    בעזרת סכין חד, חותכים את החציל לרוחבו במרווחים של 2 ס"מ, אך משאירים אותו בצורתו-שהפרוסות לא יזוזו.

  • 05.

    טורפים את הטחינה עם חצי כמות מים, חצי כפית שום כתוש,  מעט מלח לימון וקורט מלח. המרקם יהיה סמיך והטעם יהיה מעט חמצמץ ושומי.

  • 06.

    מחממים מחבת טפלון, מקפיצים לחצי דקה את הצנובר ללא שמן ומכבים את החום, ממשיכים להקפיץ עד אשר שהצנוברים משחימים מעט.

  • 07.

    מעל החציל יוצקים כמות יפה מהטחינה, מעל מפזרים פטרוזיליה, מהצנובר ומגישים.  

הכנת? כאן מדרגים
(109)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.