גלילות חצילים ופרמזן
המתכון הקלאסי של גלילות חצילים ממולאות בגבינות בגרסה משודרגת עם פתיתי פרמזן! גבינת הפרמזן מכניסה טעם עמוק ומיוחד שמקפיץ את המנה
המרכיבים ל6 מנות:
- 3 חצילים פרוסים לאורך לפרוסות דקות בעובי 4-5 מ״מ
- ⅓ כוס שמן זית
- 3 כפות שמן
- 2 בצלים קצוצים
- 1 וחצי שקיות (150 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 200 גרם בולגרית מעודנת "פיראוס"
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 2 כוסות רוטב עגבניות
- ½ כפית מלח
- ½ כפית סוכר
- 1 שן שום כתושה
- ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבניות מרופדות בנייר אפייה.
-
02.
מניחים את פרוסות החצילים על תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה ומברישים בשמן משני הצדדים.
-
03.
אופים את החצילים כ-20-30 דקות עד שהם רכים ומתחילים להזהיב אך לא נשרפים.
טיימר מופעל
-
04.
אם אופים בשתי תבניות החליפו במיקום שלהן במהלך האפייה לאפייה שווה.
-
05.
מחממים שמן במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל כעשרים דקות, על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהוא משחים. מוסיפים מלח, ומטגנים כשתי דקות נוספות.
-
06.
בקערה מערבבים בצל מטוגן, גבינה בולגרית, פתיתי פרמזן ופטרוזיליה.
-
07.
משמנים את התבנית.
-
08.
מניחים פרוסת חציל על משטח העבודה. מניחים כף מילוי בחלק התחתון ומגלגלים לגליל.
-
09.
מניחים בתבנית עם החלק הפתוח כלפי מטה. ממשיכים עם כל החצילים ומניחים בצפיפות בתבנית.
-
10.
מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים בזהירות על הממולאים עד שיהיו מכוסים.
-
11.
מפזרים פתיתי פרמזן, מכסים בנייר כסף ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה, מסירים את המכסה ואופים 15 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
12.
מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה לקישוט. בתאבון!