גלילות חצילים ופרמזן - טעים וקל להכנה | השף הלבן

גלילות חצילים ופרמזן

המתכון הקלאסי של גלילות חצילים ממולאות בגבינות בגרסה משודרגת עם פתיתי פרמזן! גבינת הפרמזן מכניסה טעם עמוק ומיוחד שמקפיץ את המנה

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גלילות חצילים ופרמזן
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל6 מנות:

לחצילים:
  • 3 חצילים פרוסים לאורך לפרוסות דקות בעובי 4-5 מ״מ
  • ⅓ כוס שמן זית
למילוי:
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 וחצי שקיות (150 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 200 גרם בולגרית מעודנת "פיראוס"
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
  • 2 כוסות רוטב עגבניות
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית סוכר
  • 1 שן שום כתושה
לפיזור:
  • ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 25/30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבניות מרופדות בנייר אפייה.

  • 02.

    מניחים את פרוסות החצילים על תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה ומברישים בשמן משני הצדדים.

  • 03.

    אופים את החצילים כ-20-30 דקות עד שהם רכים ומתחילים להזהיב אך לא נשרפים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    אם אופים בשתי תבניות החליפו במיקום שלהן במהלך האפייה לאפייה שווה.

  • 05.

    מחממים שמן במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל כעשרים דקות, על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהוא משחים. מוסיפים מלח, ומטגנים כשתי דקות נוספות.

  • 06.

    בקערה מערבבים בצל מטוגן, גבינה בולגרית, פתיתי פרמזן ופטרוזיליה.

  • 07.

    משמנים את התבנית.

  • 08.

    מניחים פרוסת חציל על משטח העבודה. מניחים כף מילוי בחלק התחתון ומגלגלים לגליל.

  • 09.

    מניחים בתבנית עם החלק הפתוח כלפי מטה. ממשיכים עם כל החצילים ומניחים בצפיפות בתבנית.

  • 10.

    מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים בזהירות על הממולאים עד שיהיו מכוסים.

  • 11.

    מפזרים פתיתי פרמזן, מכסים בנייר כסף ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה, מסירים את המכסה ואופים 15 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 12.

    מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה לקישוט. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)