מתכון חציל ופטריות מוקרמות בטחינה | השף הלבן

חציל ופטריות מוקרמות בטחינה

תוספת או מנה לאורחת ערב קלה, טעימה וקלה להכנה

מאת: עורך השף הלבן
בינונית רמת מיומנות
חציל ופטריות מוקרמות בטחינה

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 3 חצילים בינוניים
  • חצי סלסלת פטריות פורטובלו חתוכות ל-3
  • חצי סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות ל-2
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות עלי טימין טרי קצוץ
  • שמן זית
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • מלח לימון
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 כוס צנובר קלוי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות.

  • 02.

    חוצים את החציל עם השורש לאורכו.

  • 03.

    חורצים פסים לעומק החציל לאורך ולרוחב כך שיוצרו מס ריבועים.

  • 04.

    מעבירים לכלי פיירקס לא גדול שהצד החתוך של החציל כלפי מעלה.

  • 05.

    מפזרים מעל כל חציל מלח גס, פלפל שחור גרוס, עלי טימין ומעל יוצקים בנדיבות שמן זית.

  • 06.

    צולים בתנור (ללא כיסוי) ל-15 דקות עד לריכוך קל וקבלת צבע שחום, בשר החציל צריך להיות צלוי אך יציב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    את הפטריות מערבבים עם מלח, פלפל שחור גרוס וכף טימין ומפזרים מעל החציל.

  • 08.

    צולים בתנור עד לריכוך קל כ-10 דקות לערך.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    בקערה טורפים 1/2 כוס טחינה עם 2/3 כוס מים,קורט מלח, קורט קטן של מלח לימון וחצי כפית שום כתוש.

  • 10.

    מעל הפטריות יוצקים מהטחינה בנדיבות ומעל מפזרים מהצנובר הקלוי.

  • 11.

    צולים בתנור למס דקות לקבלת צבע שחום.

  • 12.

    מגישים חם בליווי ג'בטה טריה.

הכנת? כאן מדרגים
(173)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.