סופלה שוקולד נטול גלוטן
קינוח סופלה שכולם אוהבים והפעם ללא גלוטן

המרכיבים ל 20 מנות:
- 500 גרם שוקולד מריר משובח
- 500 גרם חמאת "תנובה"
- 10 ביצים
- 10 חלמונים
- 300 גרם סוכר
- 50 גרם קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות וחותכים את החמאה לקוביות קטנות. ממיסים את שניהם ביחד בסיר באן-מארי. לנטולי סיר מתאים, ניתן להרתיח מים בתחתית סיר עמוק ומעליו להניח כלי מתכת אחר, שלא ייגע במים - כך ניתן להמיס את השוקולד בעדינות כדי שלא ייהרס. מורידים מהאש ומערבבים היטב למרקם חלק.
-
02.
שוברים 10 ביצים + 10 חלמונים ומקציפים במטרפה אוטומטית במהירות גבוהה. מוסיפים את תמצית הווניל, ובהדרגה מוסיפים את הסוכר והקורנפלור - מקציפים לקצף יציב.
-
03.
מבליעים בהדרגה את התערובת החמה של השוקולד והחמאה - בעדינות כדי לא להרוס את הקצף. משמנים במעט חמאה כלי חרס אישיים חסיני חום, ושופכים לתוכם את התערובת עד לגובה 3/4 מהמיכל. מעבירים את הזרת על היקף החלק העליון של התערובת - כך הסופלה יתפח יותר בקלות.
-
04.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. ממתינים שהסופלה יתפח עד לגובה של 1 ס"מ מעל שולי הכלי, מוציאים ומגישים.