מתכון סופלה שוקולד נטול גלוטן | השף הלבן

סופלה שוקולד נטול גלוטן

קינוח סופלה שכולם אוהבים והפעם ללא גלוטן

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופלה שוקולד נטול גלוטן

המרכיבים ל 20 מנות:

  • 500 גרם שוקולד מריר משובח
  • 500 גרם חמאת "תנובה"
  • 10 ביצים
  • 10 חלמונים
  • 300 גרם סוכר
  • 50 גרם קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות וחותכים את החמאה לקוביות קטנות. ממיסים את שניהם ביחד בסיר באן-מארי. לנטולי סיר מתאים, ניתן להרתיח מים בתחתית סיר עמוק ומעליו להניח כלי מתכת אחר, שלא ייגע במים - כך ניתן להמיס את השוקולד בעדינות כדי שלא ייהרס. מורידים מהאש ומערבבים היטב למרקם חלק.

  • 02.

    שוברים 10 ביצים + 10 חלמונים ומקציפים במטרפה אוטומטית במהירות גבוהה. מוסיפים את תמצית הווניל, ובהדרגה מוסיפים את הסוכר והקורנפלור - מקציפים לקצף יציב.

  • 03.

    מבליעים בהדרגה את התערובת החמה של השוקולד והחמאה - בעדינות כדי לא להרוס את הקצף. משמנים במעט חמאה כלי חרס אישיים חסיני חום, ושופכים לתוכם את התערובת עד לגובה 3/4 מהמיכל. מעבירים את הזרת על היקף החלק העליון של התערובת - כך הסופלה יתפח יותר בקלות.

  • 04.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. ממתינים שהסופלה יתפח עד לגובה של 1 ס"מ מעל שולי הכלי, מוציאים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(649)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.