מלבי ברוטב פירות יער | השף הלבן

מלבי ברוטב פירות יער

כשהשמש יוקדת בחוץ בחום ובלחות של הקיץ הישראלי, אין כיף יותר מלהתחבא ליד המזגן ולהצטנן במלבי קר, טעים ומרענן

מלבי ברוטב פירות יער מאת: ענבל לביא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: שני בריל עיצוב: טל סיון ציפורין

המרכיבים ל8 מנות:

  • קוקוס טחון
  • פיסטוקים קצוצים
למלבי:
  • 1 ליטר חלב
  • 3/4 כוס פחות כף (140 גרם) סוכר
  • 1 מקל וניל או כפית מחית וניל
  • 1 גביע (250 מ"ל ) שמנת מתוקה
  • 3/4 כוס (100 גרם ) קורנפלור, מנופה
  • 1 כפית תמצית ורדים, או לפי הטעם
לרוטב פירות יער:
  • 1 שקית (300 גרם )תערובת פירות יער מוקפאים, "סנפרוסט"
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1/2 1 כפות (25 מ"ל)מיץ מלימון טרי
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
  • 1/2 1 כפיות קורנפלור

הוראות הכנה:

  • 01.

    למלבי: יוצקים לסיר חלב, סוכר וגרגירים ממקל וניל או מחית וניל ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. בינתיים מערבבים בקערה נפרדת שמנת מתוקה עם קורנפלור מנופה עד לקבלת לתערובת חלקה.

  • 02.

    מוסיפים את השמנת לחלב החם בהדרגה תוך טריפה, ומבשלים תוך עירבוב רצוף כשתי דקות עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מערבבים פנימה מי ורדים ומחלקים לכוסות הגשה.מעבירים למקרר לכמה שעות עד להתייצבות.

  • 03.

    לרוטב פירות יער: שמים בסיר פירות יער קפואים, סוכר, מיץ לימון ו-60 מ"ל (4 כפות) מכמות המים ומבשלים כך שהפירות מפרישים נוזלים והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים  את הלהבה. מערבבים בקערה קטנה את הקורנפלור עם כמות המים הנותרת ובוחשים לתוך הסיר.

  • 04.

    מבשלים את הרוטב 3-2 דקות עד להסמכה תוך ערבוב, מצננים ומחלקים לכוסות ההגשה . לפני ההגשה מפזרים בכל כוס קוקוס טחון ופיסטוקים קצוצים לעיטור.

    טיימר מופעל
    00:02:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)