חטיפי רוקפור ואגוזים
נפלאים לאירוח או סתם לנשנוש. דרך מצוינת לניצול שאריות של בצק פריך – קנוי (בצק פריך למאפים מלוחים של "מעדנות, למשל) או ביתי.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל24 יחידות:
- 200 גרם בצק פריך מלוח "מעדנות" מרודד לעובי 2.5 ס"מ, מופשר לפי ההוראטות על האריזה
- 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
- 100 גרם גבינת 'גליל/רוקפור' "תנובה" מגוררת
- 1 כפית עלי קורנית טריים
- 2 כפות קונפיטורה אפרסקים או משמשים
גודל תבנית: תבנית 24 שקעים למיני־מאפינס
הוראות הכנה:
-
01.
קורצים 24 עיגולים מהבצק במקד מסולסל בקוטר 6 ס"מ. מניחים את עיגולי הבצק בתוך השקעים של התבנית.
-
02.
מערבבים יחד בקערה אגוזים, גבינה, קורנית וקונפיטורה לתערובת דביקה. מחלקים את התערובת בין קלתיות הבצק הקטנות ומהדקים קלות. (עד כאן אפשר להכין מראש, לכסות, לשמור במקרר מספר שעות).
-
03.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני־נמוך (160 מעלות) במשך 25-20 דקות עד שהשוליים של קלתיות הבצק מזהיבים. מצננים ומחלצים את החטיפים מהשקעים - אפשר להיעזר בלהב סכין. החטיפים נשמרים היטב בקופסה סגורה במקרר וטעמם אף משתפר ביום שלמחרת האפייה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים