מתכון גלידת דבש ביתית קלה (פרווה) | השף הלבן

גלידת דבש ביתית קלה (פרווה)

גלידה קרמית, טעימה וקלה להכנה, לכבוד ראש השנה. מתכון פרווה, המתאים להגשה ליד עוגות הדבש, כקינוח בארוחות החג.

מאת: מתכון גולש
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלידת דבש ביתית קלה (פרווה)

המרכיבים ל6-8 מנות:

  • 500 מ"ל (2 מיכלים) קצפת צמחית מסדרת השף הלבן
  • 5 חלמונים
1/3 כוס דבש
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/3 כוס ליקר תפוזים
  • 2 כפיות תמצית וניל משובחת
להגשה:
  • חתיכות פרי צבעוניות
  • דבש
  • אבקת קקאו

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים "אמבט מרים": ממלאים סיר במים, מביאים לרתיחה עדינה. מניחים מעל סיר קטן יותר. חשוב להקפיד שלא ייכנסו מים לסיר הקטן.

  • 02.

    טורפים את החלמונים עם הסוכר והדבש בסיר הקטן, עד שהם נמסים לחלוטין. מסירים מהאש, מוסיפים את הליקר ואת תמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה לקבלת קרם אוורירי.

  • 03.

    מקציפים את הקצפת הצמחית לקבלת קצפת מוצקה ויציבה.

  • 04.

    מאחדים בעדינות את קרם החלמונים עם הקצפת, לקבלת בלילה רכה.

  • 05.

    מקפיאים למשך כ-6 שעות לפחות.

  • 06.

    מגישים את הגלידה הקפואה עם חתיכות פרי ודבש, או בזיקה קלה של אבקת קקאו – לפי הטעם.

הכנת? כאן מדרגים
(186)