עוגיות טחינה ללא גלוטן
עוגיות שנמסות בפה עם טעמים ים תיכוניים. גם אם נמנעים מגלוטן אפשר ליהנות מעוגיות טחינה מצויינות ליד הקפה
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 30 יחידות:
- 60 גרם שקדים לא קלויים
- 1/2 כוס קמח טפיוקה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית הל טחון או ציפורן (לא הכרחי)
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 1 כוס טחינה גולמית
- 50 גרם חמאה תנובה רכה
- 1 ביצה
- לזרייה: 1/4 כוס פיסטוק או פקאן קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד זמון שקדים, קמח טפיוקה, תבלינים, אבקת אפיה וסוכרים ומעבדים עד שהשקדים טחונים דק דק. מוסיפים טחינה, חמאה וביצה ומעבדים לבצק אחיד.
-
02.
שמים את הפיסטוק הקצוץ בצלחת, מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. יוצרים כדורים קטנים בקוטר
-
03.
5 ס"מ ומהדקים על צלחת הפיסטוק כך שהעוגיה תשתטח ותצופה מצד אחד בפיסטוק. מניחים בתבנית ואופים כ 12 דקות עד הזהבה. העוגיות רכות כשהן יוצאות מהתנור ומתייצבות לאחר צינון. מצננים ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים