עוגיות בוטנים מגולגלות
4 מצרכים, 10 דקות עבודה, 20 דקות אפייה ויש לכם 150 עוגיות בוטנים נהדרות במתיקות מעודנת מבצק פריך חמאה של "מעדנות" – מפשירים, מורחים, מגלגלים וחותכים
המרכיבים ל150 עוגיות:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 8 כפות חמאת בוטנים בטעם טבעי
- 4-5 כפות סוכר (לפי דרגת המתיקות הרצויה)
- 150 גרם בוטנים מטוגנים מלוחים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
פורשים את גליל הבצק על משטח העבודה - משאירים אותו על הניילון - וחותכים את הבצק עם הניילון ל־3 מלבנים שווים בגודלם (16x25 ס"מ כל מלבן).
-
02.
מורחים כל מלבן ב־2 כפות חמאת בוטנים – משאירים 3 ס"מ נקיים לאורך אחת הצלעות הארוכות. זורים 2 כפות סוכר על חמאת הבוטנים וזורים שליש מכמות הבוטנים הקצוצים.
-
03.
מרטיבים מעט את השוליים הנקיים שלאורך הצלע הארוכה של מלבן הבצק (במברשת או בקצות האצבעות) ולוחצים עליהם באצבעות כדי לדקק ולשטח אותם. בעזרת הניילון מגלגלים כל מלבן לגלילה הדוקה מצד הצלע הארוכה המרוחה במלית לעבר הצלע הנקייה - הבצק נמתח מעט בזמן הגלגול ומתקבלת גלילה שאורכה כ־30 ס"מ. עוטפים את גלילות הבצק בניילון ומעבירים למגש. מכניסים את הגלילות למקפיא ל־60-45 דקות, כדי שיתקשו מעט וישמרו על צורתן בזמן הפריסה.
טיימר מופעל
-
04.
מרפדים 2 תבניות אפייה שטוחות גדולות בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות) - רצוי בתכנית טורבו, כדי שאפשר יהיה לאפות את שתי התבניות יחד. מוציאים את גלילות הבצק מהמקפיא ופורסים אותן בסכין חדה לפרוסות בעובי 10-8 מ"מ. משכיבים את הפרוסות בתבניות ומשאירים רווחים של 1 ס"מ בין פרוסה לפרוסה. אופים במשך 10 דקות (בתכנית טורבו אופים תבנית אחת במדף השני ותבנית אחת במדף הרביעי). מסובבים את התבנית (אם אופים 2 תבניות יחד גם מחליפים מקומות) ואופים במשך 12-10 דקות נוספות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ואורזים בקופסות אטומות לאוויר. בא לכם לגוון? הכנסו עכשיו למתחם העוגיות שלנו. עוגיות חדשות כל יום, כל הזמן!
טיימר מופעל