בלונדיז עם נטיפי חמאת בוטנים ופיסטוקים | השף הלבן

בלונדיז עם נטיפי חמאת בוטנים ופיסטוקים

חיתוכיות עשירות וטעימות להפליא. מסוג העוגות שהופכות את הפסקת הקפה לפינוק אמיתי.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בלונדיז עם נטיפי חמאת בוטנים ופיסטוקים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 18:

  • 120 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ⅓ כוס (65 גרם) סוכר לבן
  • ½ כוס (90 גרם) סוכר חום מהודק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • ¾ כוס (100 גרם) נטיפי חמאת בוטנים
  • 100 גרם שוקולד מריר 60% לפחות קצוץ גס
  • 75 גרם פיסטוקים קלופים חצויים
גודל תבנית: תבננית מלבנית 30X23

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית מלבנית 23x30 ס"מ במעט חמאה, ומרפדים את תחתיתה

  • 02.

    ואת דופנותיה במלבן של נייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170

  • 03.

    מעלות).

  • 04.

    מערבלים את החמאה עם שני סוגי הסוכר

  • 05.

    ועם תמצית הווניל לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים

  • 06.

    היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבלים רק עד שנוצר בצק

  • 07.

    אחיד. מוסיפים את רוב הכמות של נטיפי חמאת הבוטנים ושל השוקולד הקצוץ (שומרים קצת

  • 08.

    לעיטור) וחצי מכמות הפיסטוקים. מערבבים במרית. מורחים את הבצק בתבנית בשכבה אחידה.

  • 09.

    זורים למעלה את הפיסטוקים הנותרים ואת נטיפי חמאת הבוטנים והשוקולד הקצוץ השמורים.

  • 10.

    אופים במדף האמצעי של התנור במשך 30-25

  • 11.

    דקות, עד שהמאפה שחום ויציב למגע. מצננים.

  • 12.

    חותכים את המאפה ל־18 מלבנים מוארכים

  • 13.

    (6 רצועות לרוחב ו־3 לאורך). מעבירים לקופסה בעלת מכסה אטום.

הידעת?

נטיפי חמאת בוטנים (Peanut Butter chips), שנראים כמו שוקולד צ'יפס בהירים, אפשר למצוא ברשתות השיווק.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.