מתכון קוקילידה ביתית | השף הלבן

קוקילידה ביתית

מתכון שלב אחר שלב להכנת הקוקילידה המושלמת: עוגיות שוקולד ביתיות במלית גלידת וניל ביתית וטעימה. כל הטוב הזה לא ייקח לכם יותר מחצי שעה של עבודה!

מאת: עדן אורגד
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קוקילידה ביתית

המרכיבים למנות 6:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 וחצי כוסות (300 גרם) סוכר
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 6 כפות (60 גרם) קקאו
  • חצי כפית אבקת סודה לשתיה
  • רבע כפית מלח
  • 1 כוס (240 מ"ל) רוויון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית.

  • 03.

    מנפים יחד קמח, קקאו, אבקת סודה ומלח בקערה נפרדת.

  • 04.

    מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והרוויון ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח). מעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    מניחים כדורים מהתערובת בעזרת כף גלידה קפיצית באופן מרווח מאוד בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

  • 06.

    אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים רכים). היזהרו מאפיית יתר - העוגיות אמורות להישאר רכות ועוגתיות. מצננים ומפרידים את העוגיות מנייר האפיה בעזרת מרית.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מניחים במרכז עוגיה (על צידה השטוח) כף נדיבה של גלידה. מכסים בעוגייה נוספת ומהדקים קלות עד שהגלידה משתטחת על כל פני העוגיה. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(58)