קוקילידה ביתית
מתכון שלב אחר שלב להכנת הקוקילידה המושלמת: עוגיות שוקולד ביתיות במלית גלידת וניל ביתית וטעימה. כל הטוב הזה לא ייקח לכם יותר מחצי שעה של עבודה!
המרכיבים למנות 6:
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 וחצי כוסות (300 גרם) סוכר
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 6 כפות (60 גרם) קקאו
- חצי כפית אבקת סודה לשתיה
- רבע כפית מלח
- 1 כוס (240 מ"ל) רוויון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית.
-
03.
מנפים יחד קמח, קקאו, אבקת סודה ומלח בקערה נפרדת.
-
04.
מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והרוויון ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח). מעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
-
05.
מניחים כדורים מהתערובת בעזרת כף גלידה קפיצית באופן מרווח מאוד בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
-
06.
אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים רכים). היזהרו מאפיית יתר - העוגיות אמורות להישאר רכות ועוגתיות. מצננים ומפרידים את העוגיות מנייר האפיה בעזרת מרית.
טיימר מופעל
-
07.
מניחים במרכז עוגיה (על צידה השטוח) כף נדיבה של גלידה. מכסים בעוגייה נוספת ומהדקים קלות עד שהגלידה משתטחת על כל פני העוגיה. מגישים מיד.