טרייפל פירות חורף
היישר מהמטבח האנגלי – שכבות של פירורי עוגיות, פודינג וניל, פירות וקצפת. כל מה שטוב בקינוח אחד.
המרכיבים ל6 מנות:
- 120 גרם עוגיות סנדוויץ' בטעם שוקולד ממולאות בקרם בטעם שוקולד, מרוסקות גס
- 2 כפות מיץ קלמנטינה או מיץ תפוזים סחוט טרי
- 2 כפות יין לבן מתוק (או קוניאק, למי שמעדיף)
- 4 קיווי בשלים
- 2 בננות צהובות גדולות
- 3 קלמנטינות קלופות ומפולטות (מופרדות לפלחים שהקרומים השקופים הוסרו מהם)
- ½ מיכל קטן (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 1 שקיק סוכר וניל
- 3 כוסות חלב "תנובה" 3%
- 4 כפות + 1 כפית סוכר
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- 3 כפות אבקת פודינג וניל לבישול
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בהכנת הפודינג. מחממים בסיר ½2 כוסות חלב, 4 כפות סוכר וקליפת לימון כמעט עד לרתיחה. בוללים את אבקת הפודינג בחלב הנותר ובוחשים לתוך החלב שבסיר. טורפים מעל להבה בינונית עד שהתערובת סמיכה ומבריקה. מסירים מיד מהאש, ומסננים את הפודינג לתוך קערה. זורים את כפית הסוכר על פני הפודינג, כדי למנוע היווצרות קרום. מצננים.
-
02.
מפזרים את פירורי העוגיות על תחתית קערה שקופה שתכולתה כ־2 ליטרים, או מחלקים אותם בין 6 כוסות. מערבבים את מיץ הקלמנטינות עם היין, ומטפטפים על פירורי העוגיות. טורפים היטב את פודינג הווניל לקרם חלק, ויוצקים אותו על שכבת הפירורים.
-
03.
קולפים את הקיווי, פורסים אותם לפרוסות עבות, וחותכים כל פרוסה לרבעים. מפזרים את חתיכות הקיווי על הפודינג. קולפים ופורסים את הבננות, ומסדרים את הפרוסות על חתיכות הקיווי. מכסים בפלחי קלמנטינה. מזלפים למעלה את הקצפת. מקררים במשך שעה לפחות לפני ההגשה.