עוגת שוקולד וגבינת נפוליאון אפויה – מרשימה וטעימה | השף הלבן

עוגת שוקולד וגבינת נפוליאון אפויה

המתכון הזוכה בתחרות המתכונים של אפיה עם גבינת נפוליאון!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שוקולד וגבינת נפוליאון אפויה

המרכיבים ל תבנית בקוטר 24 ס"מ:

  • לשכבת הבראוניז:
  • 230 גרם שוקולד מריר 58%
  • 130 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/2 כפית נס קפה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • לשכבת הגבינה:
  • 450 גרם גבינת נפוליאון 16%
  • 2 שמנת חמוצה "תנובה"
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    שכבת הבראוניז:

  • 02.

    המיסו את השוקולד והחמאה, במיקרוגל, בפולסים קצרים של 30 שניות.

  • 03.

    הקציפו את הביצים והסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.

  • 04.

    הוסיפו אל מסת הביצים את השוקולד והמחאה המומסים והמשיכו לערבב.

  • 05.

    בקערה נפרדת, ערבבו את הקמח המנופה, אבקת האפייה והנס קפה.

  • 06.

    הנמיכו את מהירות המיקסר והוסיפו את תערובת הקמח. המשיכו לערבב מעט לאיחוד, והפסיקו את פעילות המיקסר.

  • 07.

    שמנו מעט את תבנית האפייה ושיפכו פנימה את מסת הבראוניז.

  • 08.

    אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקותובתום האפייה מוצאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 09.

    שכבת הגבינה:

  • 10.

    במיקסר עם וו הגיטרה מערבבים ביחד את כל המרכיבים.

  • 11.

    שופכים את מסת הגבינה מעל שכבת הבראוניז, לאחר שהתקררה מעט, ומיישריםאת פני הגבינה.

  • 12.

    מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות, מכניסים את התבנית ואופים -20 דקות לאחריהןמנמיכים את חום התנור ל- 120 מעלות ואופים

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 13.

    עוד 40 דקות(העוגה צריכה להיות יציבה בדפנות ומעט רוטטת במרכזה)

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 14.

    הכניסו את העוגה לצינון בטמפ' החדר ולאחר מכן העבירו אותה למקרר למשך הלילה. העוגה הכי טעימה ביום למחרת!

  • 15.

    ניתן לקשט את העוגה במעט שוקולד מומס

הכנת? כאן מדרגים
(507)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.